REKLAMI GEÇ

Bebeğinizi emzirin, kanserden korunun

Bebeğinizi emzirin, kanserden korunun

Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, emzirmenin bebeğe olduğu kadar anneye de hayati faydalarının olduğunu belirterek, “Emziren annenin meme ve rahim kanseri olma riski azalır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Ekim 2016 Çarşamba, 13:12

Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, son 30 yıldır anne sütü üzerinde yoğunlaşan çalışmalar anne sütünün eşsiz bir besin olduğu belirterek, bebek beslenmesindeki yerinin doldurulamayacağını ifade etti.

“İLK 6 AY YALNIZCA ANNE SÜTÜ VERİLMELİ”
Yaşamın ilk 6 ayında beslenmenin sadece emzirme yoluyla gerçekleşmesinin çok önemli olduğunu anlatan Arpacı, “Bu dönemde tek başına anne sütü ile beslenen bebekler normal büyür ve gelişir. Anne sütü bebeğin ihtiyacı olan tüm besin ve vitamin gereksinimini karşılayacak niteliktedir. Yaşamlarının ilk 6 ayında bebeklerimize sunabileceğimiz en ideal besin anne sütüdür” dedi.

6. aydan sonra ek gıdalara başlanmasıyla beraber emzirmenin iki yaşına kadar sürdürülmesinin ayrı bir önem taşıdığına dikkat çeken Arpacı, büyüme ve gelişmenin çok hızlı olduğu iki yıllık süre zarfında emzirmenin sadece bebeklikte değil, ileriki yıllarda da fiziksel ve ruhsal sağlıklarını olumlu yönde etkilediğini kaydetti.

Anne sütünün içerdiği koruyucu maddelerle bebeklerin mikroplara karşı ilk aşısı olduğunu ifade eden arpacı, “Bir çok hastalıktan korur, bağışıklık sistemini güçlendirir” dedi.

“EMZİRMEK ANNE İÇİN DE ÖNEMLİ”
Emzirmenin bebeğe olduğu kadar anneye de hayati faydasının olduğuna dikkat çeken Arpacı, “Emzirme annenin de sağlığını korur. Annenin meme ve rahim ağzı kanseri olma riskini azaltır. Her bebek için en iyi besin kendi annesinin sütüdür. Çünkü anne sütü bebeğin hem vücudunu hem de ruhunu besler. Ailelerimizin bebeklerini anne sütü ile beslemek konusundaki duyarlılığı artıkça yetiştirdiğimiz nesiller de daha sağlıklı olacaktır. İdeal bir besin olan ve olumlu etkileri yaşam boyu devam eden anne sütü ile beslenmek her bebeğin en doğal hakkıdır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı