REKLAMI GEÇ

Bebek dostu hastaneler denetimden geçti

Bebek dostu hastaneler denetimden geçti

Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen Ulusal Bebek Dostu Hastane Değerlendirme Ekibi, Denizli’deki bebek dostu unvanına sahip hastaneleri denetledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Aralık 2018 Cuma, 09:55

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı kapsamında Denizli’deki Kamu, Özel, Üniversite Hastaneleri ve Aile Hekimleri Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen Ulusal Bebek Dostu Hastane Değerlendirme Ekibi tarafından değerlendirmeden geçti.

Ulusal Bebek Dostu Hastane Değerlendirme Ekibi tarafından 3 gün boyunca Denizli’de doğum sayısı 500 ve üzeri olup yeni açılan hastanelerle birlikte, yine doğum sayısı 500 ve üzeri olan unvana sahip hastanelerin unvanlarının sürdürülebilirliği açısından değerlendirmeleri yapıldı. Bu değerlendirmeler sonunda ise ekip tarafından, İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, hizmet başkanları, Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri, kamu ve özel hastanelerinin yöneticilerinin katıldığı toplantıda sunum yapıldı.

Denizli’nin üniversite, kamu ve özel hastaneleriyle birlikte sağlıkta lider illerden birisi olduğunu söyleyen İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, 2004 yılından beri Bebek Dostu il unvanına sahip Denizli’nin bu unvanını devam ettireceğini söyleyerek denetimlerde emeği geçen tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti. Öztürk; “ Sağlık Bakanlığımız uygulamalarda yapıcı, teşvik edici ve yol gösterici güzel çalışmalar yapıyor. Denizli olarak Bakanlığımızın uygulamalarında üniversitemizle kamu ve özel hastanelerimizle her zaman iddialı olduk ve sağlıkta lider olmak için canla başla çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz. Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları programı kapsamında ilimizde mevcut üniversite, kamu, özel hastanelerimiz ve Aile Hekimlerimizin yüzde 98’i bebek dostu hastane unvanına sahiptir. Bu denetimde hastanelerimiz tekrar denetimden geçti” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı