REKLAMI GEÇ

Bu ameliyat Denizli’de ilk

Bu ameliyat Denizli’de ilk

Dalağında kist ve dalak büyümesi tespit edilen Hanım Esen’in normalden çok büyük olan dalağı Servergazi Devlet Hastanesi’nde yapılan operasyonla karnın büyük açılmasına gerek kalmadan laparoskopik (kapalı ameliyat) yöntemle dört delikten girilerek alındı. Bu ameliyatın Denizli’de ilk kez gerçekleştirildiği belirtildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Ocak 2015 Pazartesi, 11:44

Servergazi Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği’ne uzun süredir çektiği karın ağrısı şikayeti ile başvuran 48 yaşındaki Hanım Esen’e yapılan tahlil ve tetkikler sonucunda dalağında kist ve dalak büyümesi tespit edildi. Hanım Esen’in kist bulunan ve normalden çok büyük olan dalağı, karnın büyük açılmasına gerek kalmadan laparoskopik (kapalı ameliyat) yöntemle dört delikten girilerek alındı ve hasta sağlığına kavuşturuldu.

Ameliyatı gerçekleştiren Servergazi Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Kayabay, normalden büyük olan dalağın alınması işleminin şimdiye kadar karnın büyük açılarak yapıldığını, fakat bu yöntemin de ileride hastanın günlük işlerini yapmasında zorlanmalara neden olduğunu belirterek ameliyatı laparoskopik (kapalı ameliyat) yöntemle yaptıklarını söyledi. Kayabay, “Hastamız, uzun süredir çektiği karın ağrısı şikayetiyle hastanemize müracat etti. Tetkikler, ultrason ve tomografi sonucunda dalağında kist ve dalak büyümesi tespit ettik. Normalden çok büyük olan dalağın çıkarılması için karnını büyük açmamız gerekiyordu. Bu da ileride hastanın ağır kaldırmasında güçlük, hareket kısıtlılığı, yara iyileşmesi sorunları, ameliyat yeri fıtığı ve hastaneden geç taburcu edilmesi gibi sorunlara neden olabileceğinden hastamızın dalağını laparoskopik(kapalı ameliyat ) yöntemle dört delikten girerek aldık (splenektomi yapıldı). Hastamız açık ameliyatta 1 hafta 10 gün içinde taburcu edilecekken laparoskopi ile 3 gün içinde taburcu edilip normal hayata döndürüldü. Böylece hastamızın ameliyat sonrası rahat hareket etmesi, yara iyileşme sorunu olmadığından hastanın aktif hayata devam etmesi sağlandı. Bu operasyon hastanemiz ve Denizli ‘de ilk defa gerçekleştirildi” diye konuştu.

Hanım Esen ameliyattan sonra herhangi bir sağlık sorununun kalmadığını söyledi. Esen, “Bir haftadır karın ağrısı şikayetim vardı. Bu yüzden Doktor Ali Kayabay’a başvurdum. Dalağımda büyüklük ve kist tespit ettiler. Ameliyat oldum ve şimdi çok iyiyim. Doktorumuza ve hastane çalışanlarına çok teşekkür ederim” dedi.

Yorumlar

Prof Dr   -  Bağlantı 12 Ocak 2015, 21:42

DENİZLİ DE İLK OLMASI DIŞINDA TÜM YAZILANLARA KATILIYORUM ZİRA ÜNİVERSİTE HASTANESİ VE DENİZLİ DEVLET HASTANESİNDE DAHA ÖNCE DEFALARCA YAPILDIĞINI BİLİYORUM…

Genel cerrah   -  Bağlantı 12 Ocak 2015, 16:17

Değerli Ali abicim heyecanını anlıyorum ancak bu ameliyatı denizli devlet hastanesinde son 2 yılda 3 hastaya başarı ile uyguladık. Yine de tebrik ederiz..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı