REKLAMI GEÇ

Büyükşehir ve KETEM işbirliğiyle 1.000 kadın taramadan geçirildi

Büyükşehir ve KETEM işbirliğiyle 1.000 kadın taramadan geçirildi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Merkezefendi Ketem işbirliğinde düzenlenen sağlık taramaları çerçevesinde kadınlara kanserde erken tanının önemini anlatıyor. Büyükşehir ve KETEM işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinliklerde 1.000 kadın taramadan geçirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Ekim 2017 Cumartesi, 09:00

Kadınların sağlıklı bir yaşam sürmesine katkı sağlamak için çeşitli eğitim seminerleri düzenleyen Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, kanserde erken tanının önemine dikkat çekiyor.

Merkezefendi KETEM işbirliğinde güzel bir çalışmaya imza attıklarını ifade eden Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, “Son 1 yıl içerisinde gerçekleştirdiğimiz programlarla Merkezefendi Ketem’de yaklaşık bin kadınımızın sağlık taramasından geçmesini sağladık. Kadın Meclisi olarak ‘Kadınlar sağlıklı ise aileler sağlıklı, aile sağlıklı ise toplum sağlıklı olur’ diyoruz. Denizli’de sağlıklı ve mutlu kadınlar görmek bizim en büyük temennimiz” dedi.

RİSKLİ HASTALAR HASTANELERE SEVK EDİLİYOR
Merkezefendi KETEM Sorulumu Doktoru Özlem Yılmaz ise, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi ile gerçekleştirilen sağlık taramaları çerçevesinde her perşembe günü kadınlara meme kanseri ve rahim ağzı kanseri ile ilgili bilgiler verdiklerini, erken tanının önemine dikkat çektiklerini söyledi.

Yılmaz, “Bugüne kadar yaklaşık bin kadınımızı Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin desteği ile sağlık taramasından geçirdik. Risk taşıyan hastalarımızı ise hastanelere sevk ederek tedavilerinin başlamalarını sağladık” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı