REKLAMI GEÇ

Büyükşehirden çölyak hastalarına destek

Büyükşehirden çölyak hastalarına destek

Denizli Büyükşehir Belediyesi, beslenme yönünden pahalı bir harcama yüküyle karşı karşıya olan 200 çölyak hastasına glütensiz gıda dağıtımı yaptı

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Temmuz 2014 Perşembe, 11:14

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Çölyak Derneği işbirliği ile Denizli’de 200 çölyak hastası belirlendi. Bu hastalar ihtiyaç duydukları glütensiz gıdalar sağlanarak teslim edildi.

Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’ndaki gıda dağıtımında konuşan Denizli Çölyak Derneği Başkanı Türkan Satır, çölyak hastalarının buğday, arpa, çavdar ve yulafta bulunan glüteni sindiremediklerinden özel üretilen gıdalara ihtiyaç duyduklarını, ancak bunların da pahalı olduğunu ve kolay temin edilemediğini söyledi.

Çölyak hastalarına dağıtılan un, kraker, şehriye, kıtır ekmek ve makarnadan oluşan yardım paketleri için Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Satır, “çölyak beslenme yönünden çok zor ve pahalı bir hastalık. Çölyak hastalarımız tüketebilecekleri ekmek, makarna, un gibi gıdaları her yerde bulamıyor. Bulunsa bile, ücretleri çok pahalı olduğu için maddi anlamda yetersiz kalabiliyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin dernek üyelerimize yapmış olduğu bu destek bizim için çok büyük önem taşıyor” dedi.

Destek devam edecek

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ise, çölyak hastalarına destek vermeye devam edeceklerini kaydederek, “Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sizlerin talepleri üzerine glütensiz gıda paketleri hazırladık. İlimizde tespit edilen 200 çölyak hastası olmasına karşın ilçelerimizde ve köylerimizde tespit edilemeyen çölyak hastalarımız da var. Bu konuda Büyükşehir Belediyemiz ve Denizli Çölyak Derneği ortak çalışmalar içerisinde olacaktır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı