REKLAMI GEÇ

Çivril’de ilk kapalı diz ameliyatı

Çivril’de ilk kapalı diz ameliyatı

Çivril Devlet Hastanesi’nde ilk kez kapalı diz ameliyatı yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Nisan 2018 Pazartesi, 15:28

Ortopedi hastalarının büyük çoğunluğunu oluşturan diz hastalıklarının tedavisinde uygulanan kapalı diz ameliyatları, Çivril Devlet Hastanesi’nde ilk kez uygulanmaya başladı.

Çivril Devlet Hastanesi Ortopedi Uz. Op.Dr. Ali Onur Tirelioğlu kapalı diz ameliyatları sayesinde hastaların daha kısa sürede sağlıklarına kavuştuğunu menüsküs yırtıkları, kıkırdak hasarları ve bağ yaralanmalarının cerrahi tedavisinde kapalı diz ameliyatlarıyla hastaları sağlığına kavuşturacaklarını söyledi. Tirelioğlu, “Kapalı teknik ile yapılan ameliyatlarda hastanın hastanede kalma süresi kısalmakta, ameliyat sonrası ağrı şiddeti azalmaktadır. Diz kireçlenmeleri erken dönemde kapalı diz cerrahisi ile tedavi edilebilmektedir” dedi.

Kliniğe başvuran 51 yaşındaki C.G. isimli hastanın dizinde oluşan menüsküs yırtığı ve kıkırdak hasarı yaptığımız kapalı diz ameliyatıyla düzeltildiğini belirten Dr. Tirelioğlu, “Hastaya Anestezi ve Reanimasyon Uz. Dr Ayhan Cillimoğlu tarafından spinal anestezi uygulandı. Bu teknik sayesinde ameliyat esnasında uyanık kalan hastamız kendi dizine uygulanan tedaviyi de ekranda izleme şansı bulmuş oldu. Ameliyattan hemen sonra yürümesine izin verilen hastamız sadece 1 gün hastanede kaldıktan sonra taburcu edildi. Denizli İl Sağlık Müdürlüğü ve Çivril Devlet Hastanesi tarafından hastanemize kazandırılan donanımlar sayesinde hastalarımızın artroskopik cerrahisi için başka bir hastaneye gitme zorunluluğu kalmamış oldu” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı