REKLAMI GEÇ

Doktorlara 1. Basamak Sertifikası

Doktorlara 1. Basamak Sertifikası

Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Aile Hekimliği 1. Aşama Sertifikalı Uyum Eğitimi” tamamlandı. Sertifika töreninde konuşan Sağlık Müdürü Berna Öztürk, 1. basamak sağlık hizmetlerinin büyük önem taşıdığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Mart 2018 Cumartesi, 10:05

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından birinci basamak sağlık hizmetlerinin daha iyi ve kaliteli bir şekilde verilebilmesi amacıyla “Aile Hekimliği 1. Aşama Sertifikalı Uyum Eğitimi” düzenlendi. 5 gün süren eğitimin sonunda katılımcılar, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Eğitimin son gününde düzenlenen sertifika törenine, Vali Yardımcısı Ali Cergibozan, Sağlık Müdürü Berna Öztürk, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Aytekin Polat, eğitimciler ile kursiyerler katıldı.

Sağlık Müdürü Öztürk, birinci basamak sağlık hizmetlerinin toplumu ciddi anlamda etkileyen kimi zaman ölümcül sonuçlar doğurabilen hastalıkların önlenmesinde rollerinin büyük olduğunu söyledi.

Öztürk, “Toplumumuzda şöyle bir adet var, hasta olunduğunda hastaneye gidilir ve sağlık hizmeti de hasta olan kişiye verilir gibi. Ama gerçekte bunun böyle olmadığını özellikle birinci basamakta çalışan tüm doktor arkadaşlarım çok iyi bilir. Birinci basamağın en önemli görevi hastalanıp gelen kişiye reçete yazmak değil bence koruyucu hizmetleri verebilmektir” diye konuştu.

Vali Yardımcısı Ali Cergibozan da sağlık sektörünün ülkenin gelişmesinde bir lokomotif görevi gördüğünü vurgulayarak, “Aile hekimlerimizin konumu, hakikaten vatandaşlarımızın genel sağlığının korunmasında sağlıklı bir şekilde yaşamını sürdürmesinde büyük önem arz etmektedir. Koruyucu hekimlik olarak düşündüğümüzde zaten aile hekimlerimiz vatandaşlarımızın yaşadığı çevreye ortama en yakın konumda olan görevlilerimizdir” dedi.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen tören ile önce eğitim veren doktorlara teşekkür belgesi, ardından eğitime katılan doktorlara sertifikaları verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı