REKLAMI GEÇ

DDH Diyaliz Merkezi, yeni binasında

DDH Diyaliz Merkezi, yeni binasında

Denizli Devlet Hastanesi’nde yeni yerine taşınan Diyaliz Merkezi’nin açılışı yapıldı. DDH Başhekimi Uz. Dr. Ramazan Canural, periton diyalizi ve hemodiyaliz olarak hizmet veren merkezin modern bir yapıya kavuşturulduğunu söyledi.

/ DENİZLİHABER / 24 Mayıs 2008 Cumartesi, 00:00

Denizli Devlet Hastanesi’nde, yeni yerine taşınan Diyaliz Merkezi’nin açılışı yapıldı.

Açılış törenine Vali Yavuz Erkmen, Denizli Milletvekili Mithat Ekici, Vali Yardımcısı Kemal Özgün, İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş, Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ramazan Canural, başhekim yardımcıları, Hastane Müdürü Halil Özkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ayhan Dorum, daire müdürleri ile hastane çalışanları ve diyaliz tedavisi gören hastalar katıldı.

Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr.Ramazan Canural, “Bu gün yeni yerine taşınan Diyaliz Merkezimiz ilk defa 23 Temmuz 1990 tarihinde 8 hemodiyaliz cihazıyla, ruhsatlı bir ünite olarak faaliyete başladı. Bu merkez 18 yıl boyunca, önceki yerinde çok kısıtlı fiziksel koşullarda hizmet vermiştir. Ama bugün,diyaliz hastalarımızı; buradaki yeni, ferah ve geniş merkezimizde tedavi edebilmenin sevinç ve gururunu yaşıyoruz. Hastanemizin diyaliz hasta sayısı, zaman zaman değişmekle beraber, 80-90 civarındadır. Diyaliz Merkezimiz 2003 yılına kadar 8 cihazla çalışırken; bu sayı yeni ilavelerle bugün 22’ye ulaşmıştır. Bu cihazların 5 tanesini geçtiğimiz aylarda satın aldık. Bu gün diyaliz hastalarımızı evlerinden alıp, tedaviden sonra evlerine bırakıyoruz. Tamamen ücretsiz bir servis olup, en uzak ilçeleri dahi kapsamaktadır. Her bir hastamızı, haftada 3 seans tedavi ediyoruz. Yeni Diyaliz Merkezimiz, 22 tane diyaliz makinasına ilaveten, modern su arıtma sistemi, elektronik son sistem yatakları, her yatak için yatak başı televizyonları, müstakil hepatit-B ve hepatit-C odaları, acil müdahale odası, hasta giyinme odaları vb imkanlarıyla, hasta ve personelin her türlü ihtiyacına cevap verebilecek bir donanıma sahiptir” dedi.

Canural, “Ayrıca hemodiyalizin yanında; aynı ünitede görev yapan nefroloji uzmanımızın gayretleriyle, bir de periton diyaliz merkezi kurulmuştur. Periton diyalizi, son yılarda modern dünyanın tercih ettiği bir sistemdir. Hastaneye gelmeden, evinde, hastanın kendi kendine diyalizini yapabildiği, pratik bir yöntemdir. Ancak eğitim ve araştırma hastanelerinde takibi ve eğitimi verilen bir sistemdir. Bu yılın başından beri hastanemizde de uygulanıyor. Şu anda periton diyalizine giren hasta sayımız < ?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />4” dedi.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen ise göreve başlamasının ardından ikinci açılışını yapmış oldu. Erkmen, Denizli Devlet Hastanesi’nde yapılan işlerin ve yaşanan gelişmelerin kendisini gururlandırdığını ifade etti. Konuşmaların ardından, diyaliz merkezinin açılışı, merkezde diyaliz tedavisi gören bir bayan hasta tarafından yapıldı. Açılış sonrası merkezde incelemelerde bulunan Vali Erkmen, hastalarla sohbet ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı