REKLAMI GEÇ

DDH Diyaliz Merkezi’ne yeni bina

DDH Diyaliz Merkezi’ne yeni bina

Yaklaşık 8 senedir, DDH ana binasında hizmet veren Hemodilayiz Ünitesi, idare binasındaki yeni yerine taşındı. DDH Diyaliz Merkezi’nin açılışı, Cuma günü saat 15.00’te yapılacak.

/ DENİZLİHABER / 22 Mayıs 2008 Perşembe, 00:00

Denizli Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezi, yeni binasına taşındı. 1990 yılından beri DDH ana binasında hizmet veren merkez, artık yeni binada hizmet verecek.

Bugün hem hemodiyaliz ve hem de periton diyalizi üniteleri ile hizmet veren bir merkez haline gelen Diyaliz Merkezi’nin 8 makine ile başladığı tedavi sürecini, 23 makine sürdürdüğünü söyleyen DDH Başhekimi Uzman Dr. Ramazan Canural,modern bir merkez haline gelen Diyaliz Merkezi’nde 81 kayıtlı hastanın bulunduğunu ifade etti.

Canural, “Merkezimiz, yeni modern su arıtma sistemi, elektronik son sistem yatakları, her yatak için yatak başı televizyon sistemi, müstakil Hepatit B ve Hepatit C odaları, acil müdahale odası, müstakil deposu, çamaşırhanesi, yemekhanesi, hasta giyinme odaları, hasta ve personel için her türlü talep ve ihtiyacın karşılanabildiği donanım ve dizaynı ile örnek bir merkez olarak hizmet vermeye başladı” diye konuştu.

Yaklaşık 2 yıl önce Hemodiyaliz Merkezi ile aynı ünitede Nefroloji Polikliniği’nin hizmet vermeye başlandığını ifade eden Canural, aynı zamanda periton diyalizi birimi kurulma çalışmalarına başladığını ve sene başından itibaren periton diyalizi hizmetinin verilmeye başlandığını ifade etti.       

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı