REKLAMI GEÇ

DDH Palyatif Bakım Merkezi hizmete açıldı

DDH Palyatif Bakım Merkezi hizmete açıldı

Denizli Devlet Hastanesi (DDH) bünyesinde, yaşlı ve muhtaçların takip gerektiren hastalıkları için yataklı tedavi görebilecekleri 35 yataklı Palyatif Bakım Merkezi açıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Kasım 2016 Çarşamba, 14:25

Hastanenin A bloğunda hizmet verecek merkezin açılış törenine Vali Ahmet Altıparmak, Vali Yardımcısı Ali Cergibozan, Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Berna Öztürk, İl Sağlık Müdür Şükrü Arpacı, İl Halk Sağlığı Müdürü Veli Kılıçarslan ve hastane personeli katıldı.

denizli-palyatif-bakim-merkezi-acildi-1

ALTIPARMAK: BU TÜR YERLERE ULAŞILMASI ÖNEMLİ
Vali Ahmet Altıparmak, törendeki konuşmasında, “En büyük temennimiz vatandaşlarımızın sağlıkla hayatlarını devam ettirmeleri. Ama insan yaşamında ne tür bir sağlık sorunuyla karşılaşacağını bilemiyor. Vatandaşlarımızın yaşadığı sağlık sorunlarında, tedaviye ve bakıma ihtiyaç duyulduğu anda bu ve buna benzer sağlık hizmetlerine ulaşabilmesi çok önemli” dedi.

2 DOKTOR, 17 HEMŞİRE GÖREV YAPIYOR
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Berna Öztürk ise, mayıs ayından itibaren hizmet vermeye başlayan merkezde şu ana kadar 127 hasta kabulü yapıldığını, 35 yataklı merkezde 2 uzman hekim ve 17 hemşirenin görev yaptığını, daha önce de Acıpayam’da 10 yataklı bir merkezin hizmete sunulduğunu söyledi.

denizli-palyatif-bakim-merkezi-acildi-2

Merkezde, kronik hastalığı bulunan, uzun süreli yatış, yakın takip ve ilgi gerektiren hasta grubuna hizmet verildiğini kaydeden Öztürk, “Denizli’de yaşlı nüfusun fazla olmasıyla birlikte evde bakıma muhtaç olan sayı da bir hayli fazla. Fakat hasta aileleri bakım konusunda yeterli bilince sahip değiller. Bizler hastanın geçirdiği zorlu dönemlerde, ağrılarını en aza indirgeyip, beslenmelerine kadar her durumlarını gözlemliyor ve gerekli bakımı sağlıyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Palyatif Bakım Merkezi’nin açılışını yapan Vali Altıparmak, odaları gezdi ve yatan hastaları ziyaret etti

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı