REKLAMI GEÇ

DDH’da bir ilk

DDH’da bir ilk

Denizli Devlet Hastanesi’nde çok nadir görülen bir tümör tedavi edildi. Türkiye’de sayılı hastanelerde yapılan ameliyatın, Ege Bölgesi’nde ilk kez DDH’da yapıldığı tespit edildi.

/ DENİZLİHABER / 26 Mayıs 2008 Pazartesi, 00:00

Birçok hastalığın tanı ve tedavisinde önemli başarılara imza atılan Denizli Devlet Hastanesi’nde, yine benzerine sık rastlanmayan bir hastalık tedavi edildi. Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Fevzi İçli, dünyada çok nadir görülen, Türkiye’de ise bir elin parmağını geçmeyecek olan bir ameliyat gerçekleştirdi.

İçli, bel ağrısı şikayetiyle Denizli Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Polikliniği’ne başvuran Nefise Çabuk (55)’ta yapılan tetkikler sonrasında rektoreklal kitle adı verilen, kalın bağırsağın dışı, kuyruk sokumu kemiğinin altında çok nadir bulunan, bir tümör tespit etti. Yeri dolayısıyla tespiti çok zor yapılan tümör yaklaşık 2 saat süren ameliyat ile alındı. Eşi Nefise Çabuk’un hastalığı dolayısıyla birçok hastane dolaştıklarını belirten Ali Çabuk (56), eşinin sağlığına yeniden kavuşmasından dolayı sevinç gözyaşları döktü.Hasta, 3 günlük takibin ardından taburcu edildi.

Doç. Dr. Fevzi İçli ameliyat hakkında şunları söyledi: “Bu şekildeki tümörler tedavi edilmediği taktirde hızla ilerleyerek daha kötüye gidebilir. Eğer hastamızdaki tümörü de tespit edip, ameliyata almasaydık, bu tümör 3-5 yıl içinde kanserleşecekti. Kanserleşme sürecinde ise tedavi oldukça zor ve maliyeti yüksek olurdu. Ancak hastamız, erken teşhis ve tedavi sayesinde büyük bir risk atlattı” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı