REKLAMI GEÇ

DDH’de mavi kod uygulaması eğitimi

DDH’de mavi kod uygulaması eğitimi

Denizli Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Kenan Yıldırım, hastane çalışanlarına mavi kod uygulaması hakkında eğitim verdi.

/ DENİZLİHABER / 25 Haziran 2010 Cuma, 17:28

Denizli Devlet Hastanesi’nin geçtiğimiz yıl Mavi Kod uygulamasına geçtiğini hatırlatan Uz. Dr. Kenan Yıldırım, bu uygulamanın hastane içinde aniden rahatsızlanıp, solunum ve dolaşım sıkıntısı çeken hastalara hızlı bir şekilde müdahale edilmesi için oluşturulan bir sistem olduğunu hatırlattı.

Yıldırım şunları anlattı: “ Mavi Kod uygulaması, hastane sınırları içinde bilinci kapalı ve baygın durumdaki hastalar için geçerlidir. Böyle bir durumla karşılaşan hastane çalışanları 7777 numaralı çağrı merkezini arayarak hemen olay yerinin tespit edilmesini sağlar. Bir Acil Servis doktoru, bir Anestezi teknisyeni ve bir güvenlik sedyeyle olay yerine giderek, hasta kısa sürede kontrol altına alınır, gerekli müdahaleler yapılır.” dedi.

Başhekim Yardımcısı, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Kenan Yıldırım, Mavi Kod uygulamasının önemini anlatarak, uzman doktorlardan oluşan bir Mavi Kod ekip liderinin Acil Servis doktoru, anestezi teknisyeni ve güvenlik elemanını denetleyeceği ve herhangi bir aksaklığın oluşmaması için gerekli önlemleri alacağını belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı