REKLAMI GEÇ

DDH’den bir başarı daha

Denizli Devlet Hastanesi enfeksiyon kontrolünde önemli bir başarı sağladı. 6 yıl önce kurulan ve hastane içinde enfeksiyonu azaltma konusunda çalışmalarını sürdüren Enfeksiyon Kontrol Komitesi’nde görevli olan Hemşire Neriman Erkaya, ülke genelinde yapılan enfeksiyon kontrolüne ilişkin sertifika sınavında 17. oldu.

/ DENİZLİHABER / 12 Kasım 2007 Pazartesi, 01:00

Denizli Devlet Hastanesi enfeksiyon kontrolü konusunda önemli bir başarıya imza attı. Türkiye genelinde yapılan enfeksiyon kontrolüne ilişkin sertifika sınavında 17. olan Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Neriman Erkaya, yapılan sınavda gerek Denizli Devlet Hastanesi’ni gerekse Denizli’yi temsil ederek Sağlık Bakanlığı’ndan sertifikasını aldı. Erkaya, bu sertifikanın hastane içinde gelişen enfeksiyonun kontrolü açısından önemli olduğunu dile getirdi. Personel sağlığı ve hijyen bilgisi konusunda eğitim çalışmalarına büyük bir katkı sağlayan Erkaya, bu başarının sadece kendisine değil, 4 kişiden oluşan ve 6 yıl önce kurulan Enfeksiyon Kontrol Komitesi’ne ait olduğunu belirtti. Komite halen Denizli Devlet Hastanesi’nde, hastane içi enfeksiyonunun azaltılmasında ve sağlık hizmet kalitesinin artırılmasında önemli çaba harcayarak hasta hijyeninin sağlanması ve hastanede kalma süresinin azaltılması açısından önemli katkılar sağlamaya devam ediyor.

‘Enfeksiyon Kontrolü Önemli’

Enfeksiyon Kontrol Komitesi Başkanı ve Enfeksiyon Hastalıkları, Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Gürsel Ersan, “Hastanemizdeki Enfeksiyon Kontrol Komitesi kurulmasının ardından değişen yönetmeliğe göre komiteyi revize ettik. Komitenin çekirdeğini 4 kişilik ekip oluşturmaktadır. Ben, Enfeksiyon Kontrol Doktoru Ferzan Göncü, Enfeksiyon Kontrol Hemşireleri Neriman Erkaya ve Gülizar Şahin ile birlikte hastane içinde enfeksiyonla mücadele etmekteyiz. Arkadaşımız Neriman Erkaya’nın başarısı da bizim ekibimize güç kattı” diye konuştu. Komitenin enfeksiyon riskinin en fazla görüldüğü yoğun bakım ünitesine ağırlık verdiğini dile getiren Ersan, laboratuara dayalı çalıştıklarının ifade etti. Personel sağlığına da öncelik verdiklerinin kaydeden Ersan, “Antibiyotik kullanımının kontrolü, dezenfeksiyon, sterilizasyon, hastane temizliği, mutfak, çamaşırhane ve atık yönetmeliği gibi bir takım destek hizmetleri de vermekteyiz” diye konuştu. Enfeksiyonların ölüme kadar gidebilen bir sonuca yol açtığının altını çizen Ersan, bu mücadelenin maliyetli olması açısından önceden önlem almanın önemine değindi.

‘Enfeksiyonla Mücadelede Eğitim Önceliklerimizden’

Enfeksiyon Kontrol Doktoru Ferzan Göncü de gün içinde yağılan enfeksiyon taramasının ardından tedavi programının saptandığını dile getirdi. Göncü, enfeksiyonla mücadelede eğitim çalışmalarına ağırlık verdiklerin altını çizdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı