REKLAMI GEÇ

DDH’nın tasarrufçu hemşireleri

DDH’nın tasarrufçu hemşireleri

Denizli Devlet Hastanesi Acil Servisİ’nde görev yapan iki erkek hemşire, geliştirdikleri projeyle EKG çekimlerinde bir haftalık alışma süresinde 2 bin 500 dakikalık tasarruf sağladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Ağustos 2014 Çarşamba, 09:40

Hemşirelik mesleğine katkı sağlamak, yenilikçi uygulamaları teşvik etmek ve bu uygulamaların yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla Türkiye Kamu Hastaneler Kurumu’nun düzenlediği “Hemşirelikte Yenilikçi Yaklaşımlar” konulu sempozyumda, sağlık alışanların hazırladığı projeler de görücüye çıktı. Sempozyumda Denizli’yi Denizli Devlet Hastanesi hemşireleri Yusuf Hazar ve Muhammet Barza, “The Lord Of The ECGS” isimli projeyle temsil etti.

Türkiye genelinde hizmet veren üniversite, devlet, eğitim ve araştırma hastanelerinde görev yapan personelin hazırladığı projelerin de tanıtıldığı sempozyumda, Denizli Devlet Hastanesi’ni temsil eden hemşireler Yusuf Hazar ve Muhammet Barza’nın “The Lord Of The ECGS” isimli projesi ilk 20’ye kalma başarısını gösterdi. Devlet hastaneleri arasında ilk 20’ye kalan tek proje de bu oldu.

SÜREYİ 5 DAKİKA KISALTIYOR
Hazar ve Barza’nın “The Lord Of The ECGS Projesi”, EKG çekim sürecinde, kablo karışıklığını önleyen, zaman tasarrufu sağlayan, hastadan hastaya enfeksiyon bulaşmasını en aza indiren ve doğru yöntemle çekim yapmayı için oluşturulan bir sistem olarak tanıtıldı.

Bu sistemle; mevcut EKG cihazı ile 8 dakikada yapılan çekimlerin3 dakikaya düştüğü,haftada 500 EKG çekimi yapılan acil serviste her çekim için 5, toplamda ise 2 bin 500 dakikalık kazanım eldeedildiği, bunun da bir hemşirenin bir haftalık çalışma süresine tekabül ettiği belirtildi.

TEŞEKKÜR BELGESİ VERDİ
Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar, elde etmiş oldukları başarıdan dolayı acil servis hemşireleri Yusuf Hazar ve Muhammet Barza’yı kutladı. Projenin detayları hakkında hemşirelerden alan Acar, Barza ve Hazar’a teşekkür belgesi verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı