REKLAMI GEÇ

DDH’YE İKİ YENİ POLİKLİNİK

DDH’YE İKİ YENİ POLİKLİNİK

Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bünyesine yeni iki yan dal daha eklendi. Hastane bünyesinde kurulan Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Polikliniği Denizli’deki tek çocuk Enfeksiyon Polikliniği olurken, Çocuk Alerji Hastalıkları Polikliniği de kamuda ilk kez hizmet vermeye başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Aralık 2014 Çarşamba, 11:40

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bünyesinde Çocuk Gastroenteroloji, Çocuk Nefroloji, Çocuk Endokrin, Çocuk Psikiyatri gibi yan dalları bulunduran Denizli Devlet Hastanesi’nde Çocuk Enfeksiyon ve Çocuk Alerji Poliklinikleri de hizmet vermeye başladı. Denizli’de tek çocuk Enfeksiyon Polikliniği olma özelliğini taşıyan Çocuk Enfeksiyon Polikliniği ile birlikte Çocuk Alerji Polikliniği’nin de açılmasıyla çocukların tanı ve tedavisi rahatlıkla yapılabilecek.

denizli-cocuk-enfeksiyon-ic

ÇOCUK ENFEKSİYONLARI ÖLÜMCÜL NEDENLERE YOL AÇABİLİR
Denizli Devlet Hastanesi’ne Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı olarak atanan Dr. Dicle Şener Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları hakkında bilgi verdi. Şener enfeksiyon hastalıklarının çocukların yaşamını tehdit eden önemli sağlık sorunlarından biri olduğunu, her yıl dünyada ve Türkiye’de milyonlarca çocuğun enfeksiyon hastalıklarından yaşamını yitirdiğini belirtti.
Şener, “Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları biriminde, çocukluk çağının döküntülü hastalıkları, solunum yolu enfeksiyonları, menenjit, kemik-eklem enfeksiyonları, yumuşak doku enfeksiyonları ile brucella, tüberküloz, HIV gibi spesifik etkenlerin yol açtığı enfeksiyon hastalıkları ve bunların komplikasyonları ile ilgilenilmektedir. Hastanemizde yatan 0-16 yaşındaki hastaların alması planlanan veya almakta olduğu antibiyotiklerin bilinçli, uygun ve etkin kullanılması için çalışılmalar yürütülmektedir. Aynı zamanda hastane enfeksiyonlarını kontrol etmek, izlemek, bu enfeksiyonları en aza indirmek için gerekli çalışmalar yapılmakta hasta, hasta yakınları ve ilgili personele bu konuda eğitimler de verilmektedir” dedi.

denizli-cocuk-alerji-ic

ALERJİ TESTLERİ DDH’DE YAPILABİLECEK
Denizli Devlet Hastanesi’nde ilk Çocuk Alerji Uzmanı olarak göreve başlayan Uz. Dr. Ebru Arık Yılmaz da, Çocuk Alerji Polikliniği’nde çocukluk çağında görülen alerji hastalıklarının bakılabildiğini söyledu.
Arık, “Polikliniğimizde 0-16 yaş arası çocuklarda astım, alerjik nezle, besin ve ilaç alerjileri, ürtiker(kurdeşen), alerjik egzama ve diğer deri alerjileri başta olmak üzere tüm çocukluk çağı alerjik hastalıklarının tanı, tedavi ve takibi yapılmaktadır. Polikliniğimizde alerjik hastalıkların tanı ve takibinde alerji deri testleri ve solunum fonksiyon testleri yapılmaktadır. Ayrıca haftanın bir günü de alerjiden korunmaya yönelik hasta ve aile eğitiminin yanı sıra alerjik hastalıklar hakkında bilgilendirme ve astım ilacı ve cihaz kullanma eğitimi verilmektedir” dedi.

denizli-cocuk-osman-acar-ic

ACAR: “ÇOCUK SERVİSİ GÜÇLENMEYE DEVAM EDİYOR”
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Servisi’ne Çocuk Alerji ve Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları uzmanlarının gelmesiyle birlikte çocuk hastalıklarında yan dal sayısının 6’ya çıktığını söyledi. Yan dallarla birlikte çocuk servisinin daha da güçlendiğini ifade eden Acar, “Denizli Devlet Hastanesi’nde Çocuk Gastroenteroloji, Çocuk Nefroloji, Çocuk Endokrin, Çocuk Psikiyatri gibi yan dallara Çocuk Enfeksiyon ve Çocuk Alerji Hastalıkları da eklendi. Çocuk Enfeksiyon Polikliniği Denizli’deki ilk Çocuk Enfeksiyon Polikliniği olurken, Çocuk Alerji Polikliniği de kamuda ilk kez açılmış oldu. Böylelikle yeni atanan uzmanlarımızla birlikle Çocuk Enfeksiyon ve Alerji Hastalıkları alanında Denizli’deki önemli açığımız kapanmış oldu. Ayrıca Yeni Doğan Yoğun Bakım, Çocuk Nöroloji ve Çocuk Hematoloji ve Onkoloji doktorları da yakın zamanda Denizli Devlet Hastanesi’nde göreve başlayacak” dedi.

Yorumlar

ismail hakkı sayın   -  Bağlantı 14 Ekim 2021, 10:26

ben tip 2 diyabet hastasıyım. Karaciğer nakli oldum. Şu anda “liken planus pemfigoides hastalığına tutuldum. Tedavisinin olmadığı söyleniyor. Hastalığın bağışıklık sistemi hastalığı olduğunu biliyorum. Bu konuda Yardımınızı diliyorum.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı