REKLAMI GEÇ

“Değişen Dünyada Gençler ve Ruh Sağlığı”

“Değişen Dünyada Gençler ve Ruh Sağlığı”

10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı günü kapsamında Denizli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından il genelinde seminerler düzenlendi ve ayrıca Bayramyeri Meydanı ile Pamukkale Üniversitesi Kampüs alanında stant açıldı. Bayramyeri stantını ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, bu yıl ki temanın “Değişen Dünyada Gençler ve Ruh Sağlığı” olarak belirlendiğini kaydetti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ekim 2018 Perşembe, 09:13

Dünya Ruh Sağlığı Günü çerçevesinde Denizli İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda Müdürlük çalışanları ile İl Halk Kütüphanesi çalışanlarına; “Ergenlik Dönemi Sorunları ve Ergeni Anlamak”, İl Ticaret ve Sanayi Müdürlüğü çalışanları ve Gençlik merkezi ortaklığında Osman Aydınlı Kız Meslek Lisesindeki gençlere “Psikolojik Dayanıklılık” konulu seminer çalışmaları düzenlendi. Gençler ve 12 yaş ve üzeri çocuğu olan ailelere yönelik yürütülen, Halk sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Aytekin Polat’ın da katıldığı bu seminerler; Denizli Devlet Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Savaş Yılmaz, Psikolog Sefer Mavigöl, Çocuk Gelişimcileri Şeyma Akgün ve Gülçehre Kaya tarafından verildi.

Yine Merkezefendi İlçe Sağlık Müdürlüğü ile Denizli DH ve Servergazi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) çalışanları tarafından Bayramyeri Meydanında ve Müdürlük çalışanları tarafından Pamukkale Üniversitesi Kampüsü Kermes Alanında Sağlıklı Yaşam Araçları ile stant açılarak ruh sağlığı konusunda farkındalık oluşturmak üzere bilgilendirme broşürleri ve keçeden yapılmış organ anahtarlıklar dağıtılarak, vatandaşlar bilgilendirildi.

“Gençlerimizin Sağlığı Geleceğimizin Teminatıdır”

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Dünya Ruh Sağlığı Gününde her yıl farklı temalarla çeşitli faaliyetler yapıldığını, bu yılın temasının “Değişen Dünyada Gençler ve Ruh Sağlığı” olarak belirlendiğini, temel amacın ise; gençlerin ruh sağlığının korunması ve güçlendirilmesi konusunda farkındalık yaratmak, dayanıklılıklarını arttırmak ve ruhsal hastalıkları önlemek olduğunu ifade etti. Öztürk: “Son yıllarda artmakta olan ruhsal hastalıklar, toplumun her kesimini etkilemektedir. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, tüm ruh sağlığı koşullarının yarısı 14 yaşına kadar başlamış olur. Ancak çoğu vaka tespit ve tedavi edilemez. Buna göre, Dünya genelinde ergenlikte olan çocukların %10 ile %20’sinin ruhsal sağlık problemleri yaşadığı bilinmekte ve 15-29 yaş aralığındaki kişiler için ikinci ölüm nedeni ise intihar olması dikkat çekmektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı