REKLAMI GEÇ

Denizli 112, yıl içinde 67.615 kişiye ulaştı

Denizli 112, yıl içinde 67.615 kişiye ulaştı

Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı, 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri haftası nedeniyle açıklama yaptı. Arpacı, 2016 yılı içinde 67.615 hastaya tahliye ve sağlık hizmeti sunulduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Aralık 2016 Cuma, 08:30

Türkiye’de başta depremler olmak üzere sel, toprak kayması, çığ düşmesi gibi doğal afetlere sıkça maruz kaldığımızı belirten Arpacı, doğal afetlerin yanı sıra endüstriyel kazalar ve kitlesel olaylar ile acil hastalık ve yaralanma hallerinde hızlı ve etkin müdahale ile ölümlerin önlenmesi ve sakatlıkların azaltılması öncelikli hedef olduğunu ifade etti.

Acil Sağlık Hizmetleri’nin, yurt geneline en uç noktalara kadar yayılmış, kesintisiz olarak hizmet veren büyük bir sistem olduğunu ifade eden Arpacı, “Acil Sağlık Hizmetleri’nin amacı, Acil Sağlık Hizmeti ihtiyacı oluşan vatandaşlarımıza günün 24 saatinde ücretsiz olarak 112 acil çağrı hattının aranması halinde en kısa sürede ulaşmak ve en uygun şekilde tedavisinin yapılabileceği bir merkeze ulaştırmaktır. Hastanın durumuna göre, iklim, coğrafi ve trafik gibi koşullar göz önüne alınarak, en uygun ambulans yönlendirilerek 112 Acil Sağlık hizmeti kentsel ve kırsal alanda %100 erişim ile sunulmaktadır” dedi.

Denizli genelinde sürekli yenilenen ve modernize edilen 31 Acil Sağlık İstasyonundan oluşan ağ ve profesyonel ekipler ile acil çağrılara, kent merkezimizde ilk 10 dakikada, kırsal alanlarda ise ilk 30 dakikada ulaşma oranının % 95’in üzerine çıkarıldığını anlatan Arpacı, “Acil Çağrı Merkezi bünyesinde kurulan komuta kontrol merkezimizde 24 saat online takip yapılmakta, dijital sistem ile İlimiz genelinden gelen çağrılar, dijital haritalar üzerinde izlenebilmektedir. Denizli 112 Acil Sağlık Hizmetleri, hastaya ulaşımı ve hasta naklini en hızlı şekilde sağlamak üzere kara ve hava ambulansları ile 2016 yılında bugüne kadar 67.615 hastaya tahliye ve sağlık hizmeti sunmuştur” dedi.

Sağlık Müdürü Arpacı, Denizli 112 bünyesinde 400’den fazla yetişmiş personel, 2 Kar Paletli ambulans, 4 yaralı taşıma kapasitesi olan 1 ambulans, 1 yoğun bakım ve obez ambulans, 2 motosikletli acil müdahale ekibi olmak üzere 100 112 ambulansı ile hizmet verildiğini dile getirdi.

Arpacı, “Sağlık Bakanlığımız tarafından sağlık hizmetlerinin ulaşabilirliğinin ve kalitesinin arttırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında acil sağlık hizmetlerinin sunumunda ‘112 Acil Çağrı Hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi’ konularında toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla 1 Aralık tarihinin “1.12” şeklinde tarihsel yazımının 112 acil çağrı numarasını işaret etmesi nedeniyle Aralık ayının ilk haftası ülkemizde 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu haftanın kutlanması ile 112 acil sağlık hizmetlerinin tanıtılması, vatandaşların hizmete ulaşmalarının kolaylaştırılması ve gereksiz çağrıların en aza indirilmesi için farkındalık oluşturulması amaçlanmaktadır. Aynı zamanda, ilk müdahalenin hayat kurtarıcı önemi üzerinde durularak vatandaşlarımızın ilk yardım bilincinin gelişmesine katkı sağlanacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı