REKLAMI GEÇ

Denizli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, pilot hastane seçildi

Denizli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, pilot hastane seçildi

Denizli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Türkiye’de ayaktan tedavi hizmeti sunan sağlık kuruluşlarında ilk kez uygulanacak O-EMRAM (Dijital Hastane) modeli için Sağlık Bakanlığı tarafından pilot hastane seçildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Ocak 2019 Cumartesi, 12:30

Sağlık Bakanlığı, Medipol Üniversitesi ve HIMSS Avrupa işbirliğiyle yürütülen Dijital Hastane çalışmaları kapsamında 2017 yılında Denizli’de bulanan 10 devlet hastanesi HIMSS Emram Stage 6 (Dijital Hastane Seviye – 6) kriterlerini yerine getirerek dijital hastane unvanı almayı hak etti. Denizli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi de ayaktan tedavi hizmeti sunan sağlık kuruluşlarında ilk kez uygulanacak olan O-EMRAM modeli için pilot hastane seçildi. Bu doğrultuda HIMSS Avrupa Direktörü John Rayner ve HIMSS Türkiye Direktörü Yrd. Doç. Dr. İlker Köse Denizli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ni ziyaret ederek değerlendirmede bulundular.

Değerlendirme sonrası Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’nde yapılan toplantıda HIMSS Avrupa Direktörü John Rayner, Türkiye’nin Dijital Hastane çalışmaları kapsamında son iki yıldır büyük bir başarı yakalandığını, Denizli’nin de 2017 yılında elde ettiği başarının büyük ses getirdiğini söyledi.

Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde yaptıkları denetimde hastanenin dijital kayıtlarını ve poliklinik işleyişlerini birebir gözlemlediklerini, hastanenin dijitalleşme süresince çok iyi durumda olduğunu söyleyen John Rayner, birkaç eksiğin giderilmesiyle Denizli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin de çok yakın zamanda Dijital Hastane unvanını elde edebileceğini söyledi.

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk ise “ Sağlık Bakanlığımızın sağlıkta gelişim ve dijital dönüşüm hedefleri doğrultusunda Denizli olarak Türkiye’de ilkleri başarmanın gururunu ve onurunu yaşıyoruz. İlimizde bulunan 10 kamu hastanesi yürüttüğümüz başarılı çalışmalar sonunda dijital hastane olmuştu. Bakanlığımız tarafından Türkiye’de ayaktan tedavi hizmeti sunan sağlık kuruluşlarında ilk kez uygulanacak O-EMRAM modeli için de Denizli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi pilot hastane seçildi ve HIMSS Avrupa ve Türkiye Direktörü tarafından denetimden geçti. İnşallah bu hastanemizde de dijital hastane unvanını elde ederek Türkiye’de bu unvanı alan ilk Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi olacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı