REKLAMI GEÇ

Arpacı: “Bağımlı değil, sağlıklı olun”

Arpacı: “Bağımlı değil, sağlıklı olun”

Yeşilay Haftası nedeniyle mesaj yayınlayan Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı, “Yeşilay Haftasının amacı özellikle genç nesiller olmak üzere halkımızın alkol, sigara ve madde bağımlılığı gibi zararlı alışkanlıklardan uzak kalmasını sağlamaktır. Bağımlı değil, sağlıklı ve özgür yaşayalım” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Mart 2017 Çarşamba, 13:28

İl Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı, Yeşilay Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, bağımlılığın dünyada olduğu gibi Türkiye’de de başta gençler olmak üzere herkesi etkileyen biyolojik, ruhsal ve sosyal boyutları olan bir sağlık sorunu olduğunu vurguladı. Arpacı, “Bu haftayı kutlamaktaki amacımız, özellikle genç nesiller olmak üzere halkımızın alkol, sigara ve madde bağımlılığı gibi zararlı alışkanlıklardan uzak kalmasını sağlamaktır. Sigara, alkol, uyuşturucu, internet bağımlılığı ve diğer bağımlılıklar, kişinin bedensel, ruhsal ve sosyal yönden hastalıklar ile toplumsal sorunları da beraber getirdiği için en önemli sağlık sorunu olmakla birlikte yalnızca madde kullanan bireyi değil o bireyin ailesini, ailenin parçası olduğu toplumu özellikle de kültürel ve ekonomik yapıyı olumsuz yönde etkilemektedir. Ülkemizde her yıl binlerce insanımız sigaraya bağlı hastalıklardan ölmekte, alkol ve uyuşturucu madde nedeniyle aileler dağılmakta, birçok insanımız trafik kazalarında ölmekte, internet bağımlığı nedeniyle gençlerimiz düşünemez hale gelmekte, sosyal yaşamdan uzak kişilik bozukluğu olan bireyler haline gelmektedir” dedi.

Sigara, alkollü içki ve her türlü bağımlılık yapan uyuşturucu maddelerin insan sağlığına, ekonomiye, aile huzuruna, milli ahlak ve savunma gücüne büyük zararlar verdiğini ve rakamlarla bu zararları ifade etmenin mümkün olmadığını dile getiren Arpacı, “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi bütün kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak, hepimiz için toplumsal görev kabul edilmelidir. Bu konuda herkes üzerine düşen görevi yerine getirmelidir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı