REKLAMI GEÇ

Denizli Devlet Hastanesi Anjiyo Müdahale Timi’nin büyük başarısı

Denizli Devlet Hastanesi Anjiyo Müdahale Timi’nin büyük başarısı

Denizli Devlet Hastanesi’nde 2013 yılında kurulan ve 7 gün 24 saat görev yapan Acil Anjiyo Müdahale Timi, 5 yılda kalp krizi geçiren 2 bin 78 kişiye koroner anjiyografi yaparak hayatını kurtardı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Ekim 2018 Pazartesi, 11:46

Denizli Devlet Hastanesi Acil Anjiyo Müdahale Timi hayat kurtarmaya devam ediyor. Bir kardiyoloji uzmanı, 2 hemşire ve bir teknisyenden oluşan tim, yedi gün yirmi dört saat görev başında hazır bekliyor. Kardiyoloji Uz. Dr. Okan Er, Kardiyoloji Servisi’nde bulunan acil servise gelen kalp krizi vakalarına dakikalar içinde koroner anjiyografi uygulayarak müdahale edebildiklerini söyledi.

Kalp krizinin en tipik belirtisi göğüs ağrısıdır diyen ve konu hakkında bilgi veren Dr. Okan Er. “ Kalp krizi kalbi besleyen koroner damarların ani tıkanması sonucu oluşur ve hemen müdahale edilmediği taktirde ölümle sonuçlanabilmektedir. Kalp krizinin en tipik belirtisi göğüs ağrısıdır. Acil servise ulaşan kalp krizi geçiren hastalarımıza anjiyografi ünitemizde balon ve stent tedavisi, geçici ve kalıcı kalp pili ile boyun ve böbrek damarlarının anjiyografik işlemlerini yapabiliyoruz. Ayrıca Kardiyoloji Polikliniklerinde Elektrokardiyogram (EKG), Ekokardiyogram(EKO) ve 2 adet efor testi cihazı ile koşu testi yaptırabiliyoruz. Yine hastane bünyesinde bulunan 10 adet ritim holter ve 5 adet tansiyon holter cihazları ile ritim bozukluğu ve yüksek tansiyon hastalarımıza hizmet verebiliyoruz. Ayrıca özel bir hortum yutturularak yemek borusundan kalbin ve kalbe ait yapıların görüntülendiği transözefageal eko (TEE) tetkikini de kardiyoloji uzmanı arkadaşlarımızla birlikte gerçekleştiriyoruz” dedi.

Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Mehmet Erkaleli de Kardiyoloji Kliniğinde bir kardiyoloji uzmanı, 2 hemşire ve bir teknisyen olmak üzere 4 kişiden oluşan Acil Anjiyo Müdahale Timinin her zaman hazır beklediğini söyleyerek; “ Kardiyoloji Kliniğimiz 8 uzman hekimi, 26 yatak kapasitesi, 10 yataklı Koroner Yoğum bakım Ünitesi, 2 Anjiyografi Ünitesiyle birlikte 7 gün 24 saat hizmet vermektedir. Kardiyoloji servisinde 2013 yılından bu yana 14 bin 977 hastaya koroner anjiyografi yapılırken, bu hastalardan 5 bin 414’üne stent takıldı. Yine Acil Anjiyo Müdahale Timimiz kalp krizi geçirerek hastanemize gelen 2 bin 78 hastaya dakikalar içinde anjiyografi işlemini yaparak tekrar hayata tutunmalarını sağlamıştır” diye konuştu.

Yorumlar

Fatih aslan   -  Bağlantı 23 Şubat 2020, 13:55

Annemin anjiyo olması lazım boğazında ,÷70 dikali anjiyo yapiliyormu bana haber edrmisiniz rica ediyorum

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı