REKLAMI GEÇ

Denginiz bozulduysa, vertigo olabilirsiniz!

Denginiz bozulduysa, vertigo olabilirsiniz!

Denizli Devlet Hastanesi’nde görevli Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Melih Üstel, denge bozukluğu ve kendi kendine dönme hissi yaşayan insanların en yakın sağlık merkezine gitmesi gerektiğini söyleyerek, “Dengi bozukluğu ve baş dönmesi hissiyle ile kendini gösteren ‘Vertigo’ hastalığı yaygınlaştı. Denge bozukluğunu, olduğu yerde etrafında döndüğünü hissedenler doktora başvurmalıdır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Şubat 2017 Salı, 14:24

Op. Dr. Melih Üstel, kişinin olduğu yerde etrafını dönüyor ya da kendi kendine döndüğünü hissetmesinin vertigo belirtileri olduğunu söyledi.

Yazılı açıklama yapan Denizli Devlet Hastanesi’nde görevli Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Üstel, baş dönmesi ve diğer dengesizlik hislerinin poliklinik hastalarında en sık görülen şikayetlerden olduğunu söyleyerek, “Vertigonun birçok sebebi var. Kulak Burun Boğaz, Nöroloji, Göz, Dahiliye ve Kardiyolojiyi ilgilendiren bazı hastalıklar vertigoya neden olmaktadır. Üst solunum yolu enfeksiyonunun iç kulak tutulumu, iç kulakta bulunan otolit dediğimiz tozcukların fizyolojilerinin bozulması, iç kulak sinirinin iltihaplanması, iç sıvının miktarının artması (Meniere Hastalığı), orta kulak iltihaplarının iç kulağı etkilemesi, iç kulak sinirlerini tutan tümörler (Akustik Nörinoma), iç kulak sıvı fistülleri ivertigoya neden olurken, iç kulak dışındaki menenjit, migren, epilepsi, kardiyak aritmi, beyin tümörleri, kafa travmaları vertigoya neden olabilir” dedi.

Vertigonun periferik ve santral vertigo diye ikiye gruba ayrıldığını söyleyen Op. Dr. Melih Üstel, santral vertigonun genelde beyinle ilgili sıkıntılarda da görüldüğünü söyledi.

Üstel, “Sonuçta bir çok rahatsızlık vertigoya neden olabilir. Vertigo olan kişi saniyeler, dakikalar, saatler, günler ve haftalar süren ataklar yaşayabilir. Santral vertigolar biraz daha az sıklıkla görülür ve kroniktir. Vertigonun asıl nedeninin araştırılarak, tedavisi mümkündür. Denge bozukluğu, olduğunuz yerde dönme hissini yaşama, baş dönmesi hissiyle kendini gösteren vertigo hastalığı yaygınlaştı” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı