REKLAMI GEÇ

Bu da piknik terapisi

Bu da piknik terapisi

Denizli Devlet Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Denizli Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde tedavi gören 55 hasta için piknik düzenlendi. Çamlık Mesireliği’ndeki piknikte hastalar saz ve darbuka eşliğinde eğlendi, futbol ve voleybol oynayıp farklı bir gün geçirdi.

/ DENİZLİHABER / 10 Mayıs 2013 Cuma, 17:02

Denizli Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde tedavi gören 55 hasta için merkez yetkilileri piknik düzenledi. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde müzik, resim ve el uğraşıları gibi çeşitli etkinliklere katılan hastalar Çamlık Mesireliği’nde piknik yaptı.

Ruhsal bozukluğu bulunan hastaların güçlendirilmesi ve toplumla bütünleşmesi için düzenlenen etkinliklerden biri olan piknikte hastalar voleybol, futbol oynadı, darbuka ve saz eşliğinde türküler söyleyip, harmandalı oynayarak eğlendi.

Pikniğe merkezde görevli doktor, hemşire, halk eğitim merkezi öğretmenleri ve diğer sağlık çalışanları da katıldı.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sorumlusu Dr. Halil İbrahim Oğuzer, merkezde kronik psikiyatrik (şizofreni ve şizoaffektif) hastalığı olan kişilere hizmet verildiğini belirterek, “Hastalarımızın sosyal ortama uyum sağlaması, kendilerini ifade etmeleri ve özgüvenlerini sağlamaları için çeşitli sosyal aktiviteler düzenliyoruz. Düzenlediğimiz piknikte de arkadaşlarımız müzik dinleyerek, şarkı söyleyerek, top oynayarak stres attılar. Bu tarz faaliyetlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı