REKLAMI GEÇ

Gebe kalmak artık imkansız değil

Gebe kalmak artık imkansız değil

Denizli Devlet Hastanesi İnfertilite Merkezi’nde, çocuk sahibi olmak isteyen ailelere yeni bir umut ışığı doğdu. Merkez bünyesinde Tıbbi Histoloji ve Embriyoloji uzmanları tarafından Azospermi hastalarını yakından ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Doğal yolla, aşılamayla veya tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olma şansı olmayan hastalarda bulunan sperm öncü hücreleriyle gebe kalma şansları arttı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Ekim 2017 Pazartesi, 16:00

Denizli Devlet Hastanesi İnfertilite Merkezi’nde erkek kısırlığının en önemli nedenlerinden biri olan Azospermi hastalarına karşı gebe kalınma ihtimalini artıracak öncü spermler tespit edildi. Sperm öncü hücreleri ile yumurtaya yapılan enjeksiyon, gebe kalma ihtimalini artırıyor, sağlıklı canlı doğumları mümkün hale getiriyor.

Denizli Devlet Hastanesi Tıbbi Histoloji ve Embriyoloji Uz. Dr. Murat Serkant Ünal Azorspermi Hastalığı üzerinde yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ünal, “Erkek faktörü tüm kısırlıkların %40 ile %50’ni kapsar. Azospermi de erkek kısırlığı nedenlerinden biridir ve semende sperm olmaması olarak tanımlanır ve genel erkek nüfusunun %1’ini etkiler. Yaptığımız çalışmada 2010-2017 yılları arasında hastalarımızın %4.6’sının azospermi hastası olduğunu belirledik. Bu hastaların doğal yolla, aşılamayla veya tüp bebekle çocuk sahibi olma şansları yok. TESE denilen bir ameliyatla testislerinden olgun sperm aranır ve bulunursa intrasitoplazmik sperm enjeksiyonu yapılarak gebelik elde edilmeye çalışılır. Bu ameliyatta olgun sperm çıkma ihtimali ise %40-50 arasında değişir” diye konuştu.

TESE işleminden önce semende sperm öncü hücrelerinin tespit edilmesi durumunda olgun sperm bulma olasılığının arttığına dair yayınlar olduğunu belirten Dr. Ünal, yöntemin ekonomik olması bütün androloji laboratuarlarında uygulanabilir olması ve yayılmama özelliği ile birlikte önemli bir avantaj olduğunu söyledi.

Ünal, son zamanlarda sperm öncü hücreleri ile yumurtaya yapılan enjeksiyon, gebelik şansının ve sağlıklı doğumlarının olduğu, bu sayede öncü sperm hücrelerinin tespitinin öneminin daha da arttırdığını belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı