REKLAMI GEÇ

DDH’nın çalışması kongrede sunulacak

DDH’nın çalışması kongrede sunulacak

Denizli Devlet Hastanesi İnfertilite Merkezi’nde uygulanan kısırlık tedavisi ve aşılama işlemlerindeki başarılı çalışmalar 25. Avrupa Jinekoloji Obstetrik Kongresi – 15. Ulusal Jinekoloji Obstetrik Kongresi’nde sunulacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Mayıs 2017 Perşembe, 15:03

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Denizli Devlet Hastanesi İnfertilite Merkezi’nde yürütülen başarılı çalışmalar Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği’nin de dikkatini çekti. Merkezde uygulanan kısırlık tedavisi ve Intra Uterin İnsemiasyon (aşılama) işlemleri ile ilgili bir sunum 17-21 Mayıs tarihlerinde Antalya’da yapılacak olan Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneğinin düzenlediği 25. Avrupa Jinekoloji Obstetrik Kongresi & 15.Ulusal Jinekoloji Obstetrik Kongresinde sunulacak.

İNFERTİLİTE NEDİR?
Tıbbi Histoloji Embriyoloji Uz. Dr. Murat Serkant Ünal, İnfertilite’nin (kısırlık) günümüzde her 6-7 çiftten birini etkilediğini ve korumasız bir yıllık ilişkiye rağmen gebeliğin oluşmamasının infertilite olarak değerlendirilebileceğini belirterek, “Merkezimizde bulunan Androloji laboratuarımızda spermiogram testi yapılmaktadır. Ayrıca IUI (aşılama) işleminde kullanılacak spermler için ileri tüp bebek merkezlerinde uygulanan sperm hazırlama yöntemleri kullanılmaktadır. Klasik tekniklerin aksine kullandığımız dansite gradient yöntemiyle fazla sayıda ve en hareketli spermler elde edilmektedir. Bu da spermin yumurtayı dölleme şansını oldukça artırmaktadır. Üroloji uzmanları ve jinekologlar bu testleri değerlendirerek bayan hastaların muayene bulguları, hormonal testler ve radyolojik tetkikler sonuçlarıyla birlikte uygun hastalarda aşılama işlemine karar vermektedir. Uygulanan ilaçlarla yumurtalık uyarılmakta ve ovumu (yumurta) içeren foliküllerin gelişimi ultrasonografi ile takip edilmektedir. Belli bir büyüklüğe ulaşan foliküller hormon içeren bir iğneyle uyarılarak yumurta 24-36 saat sonra aşılama için spermlerle döllenmek üzere kadın genital sistemindeki tüplere atılmaktadır. İlaçlarla uyarılan kadında hedef bir veya iki tane yumurta elde etmektir. Aşılama işlemi ağrısız basit bir işlemdir ve beş dakika kadar sürmektedir. Aşılama sonrası anne adayı 20 dakika kadar dinlendirilir. Aşılama işlemi uygun vakalarda dört kere uygulanabilir. 14 gün sonra hamilelik testi yapılarak gebelik değerlendirilmektedir” dedi.

“ÇİFTLERE UMUT OLDU”
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk de İnfertilite Merkezi’nde çocuk sahibi olmak isteyen çiftlere umut olduklarını, merkezde yürütülen başarılı çalışmaların takdire şayan olduğunu söyledi.

Öztürk, “Bilindiği gibi Genel Sekreterliğimize bağlı Denizli Devlet Hastanesi İnfertilite Merkezi 2010 yılından bu yana çocuk sahibi olmak isteyen çiftlere hizmet vermektedir. Merkezde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları ve Tıbbi Histoloji ve Embriyoloji Uzmanları, Perinataloji Uzmanı ve İnfertilite Hemşiresi çalışmaktadır. Merkezde yürütülen aşılama işlemindeki başarı Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneğinin de dikkatini çekmiş ve yapılan işlemler 25. Avrupa Jinekoloji Obstetrik Kongresi & 15.Ulusal Jinekoloji Obstetrik Kongresinde sunulacaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı