REKLAMI GEÇ

Dijital hastane modeli anlatıldı

Dijital hastane modeli anlatıldı

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz.Dr. Berna Öztürk, birliğe bağlı Acıpayam Devlet Hastanesi’nde hekimlerle bir araya gelerek Dijital (kağıtsız) Hastane Modeli hakkında bilgi verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Ağustos 2017 Çarşamba, 15:33

Sağlık Bakanlığı tarafından Sağlıkta Dönüşümün 2. Fazında önemli bir yer tutan Dijital Hastane Modeline geçilmesi için Genel Sekreterlik tarafından birliğe bağlı hastanelerde çalışmalar başlatıldı. Bu çalışmalar kapsamında da HIMSS (Sağlık Bilişim ve Yönetim Sistemleri Birliği) konusunda yetkililerce Acıpayam Devlet Hastanesi’nde Dijital Hastane Modeline geçilmesi için incelemelerde bulunulacak.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk de, Acıpayam Devlet Hastanesi’nde hekimlerle bir araya gelerek HIMSS incelemesi öncesinde hekimlere Dijital Hastane Modelini anlattı. Zaman kaybını önleyecek ve hasta güvenliğini en üst seviyeye çıkartacak Dijital Hastane Modeli’ne geçilmesinde hekimlere büyük görevler düştüğünün altını çizen Öztürk, “ Hastalara uygulanan laboratuar ve görüntüleme tetkikleri (MR, Tomografi, Röntgen, EEG, EKG, USG) ve hemşire bakım planlamaları elektronik kayıt altına alınabilecek. Bununla beraber hasta güvenliğini en üst seviyeye çıkaracak modüller kullanılmış olacak. Birlik olarak hastanelerimizde Dijital Hastane Modeline geçmek için büyük bir gayretle çalışıyoruz” dedi. G

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı