REKLAMI GEÇ

Kireçlenme, obeziteyle daha çok görülüyor

Kireçlenme, obeziteyle daha çok görülüyor

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ali Varlı toplumda osteoartrit (kireçlenme) hastalığının obezite ile birlikte görülme sıklığının daha da arttığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Haziran 2017 Çarşamba, 13:46

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Servergazi Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ali Varlı toplumda osteoartrit (kireçlenme) hastalığının obezite ile birlikte görülme sıklığının daha da arttığını söyleyerek, hastalıkla ilgili bilgiler verdi.

Günümüz şartlarında ortalama insan ömrünün uzaması, ortalama vücut ağırlığının artması, insanların daha uzun süreli ve daha yorucu işlerde çalışması gibi nedenlerle kireçlenme görülme sıklığının arttığını ve insanların büyük çoğunluğunun ilerleyen yaşlarda hayat konforunun azaldığını söyleyen Op. Dr. Ali Varlı dize alınan darbelerin, romatizmal hastalıkların ve sistemsel hastalıkların kireçlenmeye sebep olabileceğini dile getirdi.

Kireçlenmede en sık karşılaşılan şikayetin dizde oluşan ağrı olduğuna değinen Varlı, “Ağrı genellikle diz eklemi içindedir, eklem çizgisinin iç ya da dış kısmında olabilmektedir. Ağrı genellikle ayakta ve yürürken hissedilir, otururken ve uzanırken kaybolur. Genellikle ağır ve yorucu işlerden sonra ortaya çıkar, dinlenmekle kaybolur. Kalçaya, bele, ayağa vuran ağrılar, sabah uyandığında görülen ağrılar, bacak, ayaktaki yanma ve uyuşma gibi şikâyetler diz kireçlenmelerinden ziyade başka problemleri akla getirmelidir. Kireçlenme olan hastalarda bir diğer şikâyet hareketlerin kısıtlanmasıdır. Hasta dizini tam bükemez, tam açamaz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı