REKLAMI GEÇ

Obezite Merkezi’nin zemin etüdü yapıldı

Obezite Merkezi’nin zemin etüdü yapıldı

Pamukkale Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü tarafından Obezite ve Diyabet Merkezi’nin zemin etüt çalışmaları yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ağustos 2017 Salı, 09:55

Pamukkale Üniversitesi bünyesinde faaliyete geçecek olan “Obezite ve Diyabet Uygulama Araştırma ve Tanı Merkezi”nin zemin etüt çalışmalarını yürüten Mühendislik Fakültesi Jeoloji Müh. Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Çobanoğlu, 1500 m2 alan üzerine kurulacak olan merkezin zemin araştırmalarına sondaj ekibi ile birlikte başladıklarını söyledi. Kentleşme ve yapılaşmada zemin etütlerinin önemini vurgulayan Çobanoğlu, birinci derece deprem bölgesi içerisinde yer alan Denizli’nin yapılaşma açısından zemin etütlerine önem vermesi gereken kentlerin başında geldiğini kaydetti.

DENEYSEL ÇALIŞMALAR YAPILIYOR
Konu ile ilgili bilgi veren PAÜ Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Çobanoğlu, Denizli’de zemin etütleri konularında önemli eksiklikler bulunduğunu belirterek, “Bunların başında projenin zemine göre değil, zeminin projeye uygun hale getirilecek şekilde yapılması gelmektedir. Oysa her zemin etüdü zemin türüne göre planlanmalı ve uygulanmalıdır. Obezite merkezi, bu anlamda önem teşkil eden bir yapıdır. Jeoloji Mühendisliği Bölümü, kritik ve önemli yapı alanları için uygun zemin araştırmalarını programlamakta ve yürütmektedir. Bölüm bünyesinde bulunan ‘Sondaj Makinası ve Ekibi’ Türkiye’nin çeşitli alanlarında da benzer projelere imza atmıştır. Arazi çalışmaları ile elde edilen numunelere ait bütün deneysel çalışmalar Jeoloji Mühendisliği Bölümü bünyesindeki ‘Zemin ve Kaya Mekaniği Laboratuvarları’nda gerçekleştirilmektedir” dedi.

PAÜ DÜŞÜK MALİYETLE BU HİZMETİ VERİYOR
Çalışmalar hakkında detaylı açıklamalarda bulunan Çobanoğlu, “İnceleme yapılan alan sert ve bloklu bir zemin içerisinde yer aldığından bu çalışmaya sondaj makinası ile uygun çaplı delik açımı ve değişen derinliğe bağlı olarak presiyometre deneylerinin yapılması ile yapı yükünü taşıyacak zemin hakkında bilgi alınmıştır. Ayrıca gerçekleştirilmiş olan jeofizik çalışmalarla da zemine ait sismik parametreler belirlenmiştir. Üniversitemiz bu ve benzer projelerin bütününü kendi imkanlarıyla ve en düşük maliyetlerle yapmanın haklı gururunu yaşamaktadır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı