REKLAMI GEÇ

6 bin kişiye bağırsak kanseri taraması

6 bin kişiye bağırsak kanseri taraması

Halk Sağlığı İl Müdürlüğü’nce mart ayında 6 bin kişiye ücretsiz kalın bağırsak kanseri taraması yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Nisan 2017 Salı, 12:58

Deniz TOKAT/(DHA)
Denizli Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesindeki Toplum Sağlığı Merkezleri ile Kanser Erken Teşhis, Tarama Eğitim Merkezleri (KETEM) tarafından sürdürülen kanser taramalarında, Mart ayında 6 bin kişi kontrol edildi.

Denizli Halk Sağlığı Müdürü Dr. Veli Kılınçarslan, dünya çapında her yıl 1 milyon bağırsak kanseri tanısı konulduğunu, Türkiye’de Sağlık Bakanlığı’nın 2007-2008 yılları arasında 12 ilde yaptığı incelemeye göre, bağırsak kanserinin tüm kanser çeşitleri arasında yüzde 7.8 ile 3. sırada yer aldığını söyledi.

Kılınçarslan, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından kalın bağırsak kanserine karşı ücretsiz olarak yapılan kolon kanseri taramasından bugüne kadar 50 yaş ile 70 yaş arası 100 bin kişinin faydalandığını ifade ederek, 2016 yılında 25 bin kişiye tarama yaptırıldığını söyledi.

Müdürlük olarak Mart ayında 6 bin kişiye kalın bağırsak kanseri taraması yaptıklarını ve bağırsak kanserinin önlenebilen bir hastalık olduğunu belirten Kılınçarslan, “Şikayeti olmayan hastada kanser tanınabilmeli, bunun için de toplumu bilgilendirmek ve tarama programlarını uygulamak gerekiyor. Tarama sonucunda ise erken evre tümörü saptama olasılığı fazladır. Yaş aralıklarına uygun olarak bütün vatandaşlarımızı ücretsiz kanser taraması yaptırmak için aile hekimlerimize, toplum sağlığı merkezlerimize ve KETEM’lerimize bekliyoruz. Kanserin farkındayız ve hep birlikte yeneceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı