REKLAMI GEÇ

Kamu hastaneleri, 5 bin çocuğa ücretsiz sünnet yapacak

Kamu hastaneleri, 5 bin çocuğa ücretsiz sünnet yapacak

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Berna Öztürk, sünnet sezonunun açıldığını 21 uzman hekimle çocukları ücretsiz sünnet edeceklerini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Haziran 2017 Çarşamba, 10:42

Her yıl olduğu gibi bu yıl da okulların kapanmasıyla birlikte aileleri sünnet telaşı sardı. Çocuklar ve aileler için son derece önemli olan sünnet sezonu öncesi Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nde son iki yılda olduğu gibi bu yılda tüm hazırlıklar tamamlandı.

Birliğe bağlı 16 Üroloji Uzmanı ve 5 Çocuk Cerrahı olmak üzere 21 uzman hekim sünnet işlemlerini hastanelerde gerçekleştirilecek. Ayrıca üroloji uzmanı ya da çocuk cerrahi olmayan hastanelere de Genel Sekreterlik tarafından yapılan görevlendirmelerle uzman hekim atanarak sünnet işlemleri yapılabilecek.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Berna Öztürk, her türlü tedbiri aldıklarını ve bu yaz da çocukların ve ailelerin bu mutlu günlerine ortak olacaklarını söyledi. Öztürk, “Sünnetin hastanelerde steril ortamlarda uzman hekimler tarafından yapılması gerekiyor. Unutulmamalıdır ki, yapılacak yanlış bir uygulama çocuğun gelecek dönemdeki hayatını olumsuz etkileyecektir. Bu yüzden birliğimize bağlı hastanelerde sünnet işlemlerini genel ameliyathane koşullarında genel anestezi uygulanarak yapmaktayız. Birlik olarak 2015 yılında 4 bin 790, 2016 yılında ise 5 bin 945 çocuğun sünnet işlemini hastanelerimizde gerçekleştirdik. Bu yılın ilk 5 aylık döneminde de 1626 çocuğumuz hastanelerimizde sünnet oldu. Yaz dönemi boyunca da sünnet işlemlerimiz devam edecek. Yıl sonuna kadar yaklaşık 5 bin çocuğun sünnet işlemlerini gerçekleştirmiş olacağız. Ayrıca Çal, Kale, Honaz, Çameli gibi kadrosunda üroloji ve anestezi uzmanı olmayan hastanelerimizde merkez hastanelerden hekim görevlendirerek bu çevredeki çocukların merkeze gelmeden ilçelerinde ameliyathane şartlarında ve uzman hekimler tarafından sünnet olmasını sağlayacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı