REKLAMI GEÇ

Denizli iş kazalarında 9. sırada

Denizli iş kazalarında 9. sırada

Makina Mühendisleri Odası (MMO) genel merkezinin hazırladığı İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Raporu’na göre, Denizli en çok iş kazasının yaşandığı iller arasında 9. sırada bulunuyor. Tekstil sektöründe ise kadınların iş kazasına uğradığı iller arasında ise Denizli 6. sırada bulunuyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Mayıs 2014 Cumartesi, 12:51

Türkiye genelinde meydana gelen iş kazalarına ilişkin önemli bilgilere yer verilen rapor, Manisa’nın Soma İlçesi’nde 301 madencinin ölümüyle sonuçlanan faciadan sadece 8 gün önce, yani 5 Mayıs tarihinde yayınlandı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin verilerinden yararlanılarak hazırlanan raporda, iş kazaları ve meslek hastalıklarının sermayenin azami kar hırsı ve emek aleyhine politikalardan kaynaklandığına vurgu yapılırken, neoliberal serbestleştirme,Özelleştirme, sendikasızlaştırma, taşeronlaştırma, esnek istihdam politikaları, çalışma koşullarının ağır oluşu, kadın, genç, çocuk emeği sömürüsü ve kayıt dışı istihdamın iş kazaları ve meslek hastalıklarının artmasına neden olduğuna dikkat çekildi.

DENİZLİ 9. SIRADA
Türkiye genelinde en fazla iş kazası meydana gelen iller arasında İstanbul ilk sıradaki yerini aldı. Denizli ise bu sıralamada, İzmir, Bursa, Manisa, Zonguldak, Tekirdağ, Kocaeli ve Ankara’nın ardından 9. sırada bulunuyor. Denizli’yi, Kayseri, Adana, Antalya ve Kütahya takip ediyor.

KADINLARDA TEKSTİL SEKTÖRÜ İLK SIRADA
Kadınların en fazla iş kazası yaşadığı faaliyet gruplarının başında tekstil ürünleri imalatının geldiği ifade edilen raporda, sırasıyla gıda ürünleri imalatı, giyim eşyaları imalatı, taşıma için depolama ve destek faaliyeti, perakende ticaret, metalik olmayan ürünler imalatı ile yiyecek ve içecek hizmeti faaliyetlerinin geldiğine yer verildi. Kadınların en fazla iş kazasına maruz kaldığı iller sıralamasında ise Bursa ilk sırada yer alırken, Denizli, İstanbul,İzmir, Tekirdağ ve Manisa’nın ardından 6. sırada yer alıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı