REKLAMI GEÇ

Trafik kazası kurbanı gencin organları bağışlandı

Trafik kazası kurbanı gencin organları bağışlandı

Pamukkale yakınlarında iki gün önce meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan 15 yaşındaki İsmail Çakır’ın organları ailesi tarafından bağışlandı. Çakır’ın Denizli Devlet Hastanesi’nde alınan iki böbreği ve karaciğeri organ bekleyen hastalara gönderildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Mayıs 2017 Cuma, 16:52

17 Mayıs günü 15 yaşındaki İsmail Çakır’ın kullandığı motosiklet Denizli-Pamukkale yolunda kontrolden çıkarak önce refüje ardından ağaca çarparak durabildi. Kazada ağır yaralanan Çakır, Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak yoğun bakıma alındı.

YAŞAMINI YİTİRDİ, ORGANLARIYLA UMUT OLDU
İsmail Çakır’ın, kazadan bir gün sonra tedavi gördüğü Denizli Devlet Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşti. Hayatını kaybeden Çakır’ın organları, ailesi tarafından bağışlandı. Talihsiz gencin karaciğeri 9 Eylül Üniversitesi’ne, bir böbreği Akdeniz Üniversitesi’ne diğer böbreği de Ankara Numune Hastanesi’nde organ bekleyen hastalara gönderildi.

“BİNLERCE HASTA ORGAN BEKLİYOR”
Türkiye’de binlerce hastanın organ bağışı beklediğini belirten Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, “Organ bağışı, beyin ölümü gerçekleşen kişilerden alınan organlarla mümkün. Sağlığına kavuşabilmek için organ bekleyen binlerce hasta var. Bu nedenle herkesi, öncelikle bu konuda duyarlı olmaya ve yaşarken organ bağışı ile ilgili fikirlerini aileleriyle paylaşmaya davet ediyorum. İnsanların beyin ölümü gerçekleştikten sonra aile görüşmesi esnasındaki en büyük sıkıntıları, ’Acaba yaşarken ister miydi?’ sorusuna cevap aramak oluyor. Birçoğu bu yüzden organ bağışını kabul etmeyebiliyor. Ama herkes zamanında organ bağışında bulunursa ve bu kararlarını aileleri ile paylaşırsa bu ikilem çok yaşanmıyor. 15 yaşındaki İsmail Çakır da Denizli Devlet Hastanemizdeki yaşam mücadelesinden sonra ne yazık ki aramızdan ayrıldı. Fakat ailesi üzüntülerini bir kenara bırakıp organ bağışında bulunarak başka ailelere umut oldular. Çakır, ailesine bu örnek davranışlarından dolayı şükranlarımı sunuyorum ve kederli aileye baş sağlığı diliyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı