REKLAMI GEÇ

Daha 1 yaşında ama derdi çok büyük

1 yaşındaki tek böbrekli Yaren bebek Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde geçirdiği başarılı operasyonla böbreğindeki taşlardan kurtuldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Ekim 2017 Pazartesi, 11:58

Uzun süredir kilo alamama ve huzursuzluk şikayetleri ile ailesi tarafından Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne getirilen 1 yaşındaki Yaren Dal’ın yapılan incelemelerinde, sağ böbreğinin doğuştan olmadığı, tek olan sol böbreğinin ise tamamen taş dolu olduğu anlaşıldı. Yaren’e Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Ersin Zümrütbaş tarafından yapılan endoskopik cerrahi ile sırtından 6 milimetre çapındaki tek delikten böbreğe ulaşılarak taşları tamamen temizlendi.

Operasyon ile ilgili bilgi veren Doç. Dr. Ali Ersin Zümrütbaş, taş hastalıklarının çocukluk, hatta yeni doğan döneminde bile görülebildiğini belirterek, “Zaman zaman Yaren’de olduğu gibi çok büyük taşlara da rastlayabiliyoruz. Yaren’in şanssızlığı, tek böbreğinin olması. Bu durumda, bizim cerrahi planlarken ve uygularken çok daha dikkatli davranmamız gerekiyor. Bu konuda Anabilim Dalı olarak tecrübemiz oldukça fazla. Teknik altyapımız ve donanımımız ise oldukça yeterli. Bunlar da bir bakıma Yaren’in şansı diyebiliriz. Tek böbrekli olmasına rağmen, geçirdiği başarılı operasyon sayesinde inşallah ileride bir sorunla karşılaşmadan sağlıklı bir şekilde yaşamına devam edecek” diye konuştu.

Tedavi yöntemleri ile ilgili bilgiler de veren Doç. Dr. Zümrütbaş, “Günümüzde her alanda ‘minimal invaziv’ dediğimiz, hastaya en az zarar veren, vücut fonksiyonlarını bozmayan, yaşamını kısıtlamayan tedavileri uygulamaya çalışıyoruz. Perkütan böbrek taşı cerrahisi de bu tedaviler arasında yer alıyor. Cihazların teknik kapasitesinin gelişmesi ve boyutlarının küçülmesi sayesinde çocuk, hatta bebeklik çağındaki hastalara da bu tedavileri uyguluyoruz” dedi.

Yaren bebek başarılı tedavisi sonrasında sağlığına kavuştu ve taburcu edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı