REKLAMI GEÇ

Neştersiz operasyonla sağlığına kavuştu

Neştersiz operasyonla sağlığına kavuştu

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, gerçekleştirilen neştersiz operasyonla “ölüm riski” olan hasta sağlığına kavuşturuldu. Sırt üstü bile yatamayan 33 yaşındaki İsa Çakırbey, hastaneden yürüyerek çıktı.

/ DENİZLİHABER / 7 Ocak 2014 Salı, 11:52

Çarpıntı, nefes darlığı ve kalp yetmezliği şikayeti ile PAÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gelen İsa Çakırbey’in tetkiklerinde, normalde doğumdan sonra en geç 48 saatte kapanması gereken kalpten çıkan aort damarı ile akciğer ana damarı arasında yaklaşık 2 santimetre genişliğinde damar tespit edildi.

Ancak, iki damar arası geçişi ortadan kaldırmak amaçlı yapılması planlanan ameliyat kalp-damar cerrahisi doktorları tarafından çok yüksek riskli bulundu. “Hasta masada kalabilir” denilerek, ameliyata alınamadı.

HASTA ÖLÜME TERK EDİLMEDİ
Hastayı bu şekilde bırakmanın “ölüme terk etme” anlamını geleceği endişesi taşıyan bir ekip hareket geçti. Kardiyoloji Kliniği’nden Prof. Dr. Asuman Kaftan, Prof. Dr. Harun Evrengül, Yrd. Doç. Dr. Yusuf İzzettin Alihanoğlu, Yrd. Doç. Dr. Bekir Serhat Yıldız’dan oluşan ekip, hastayı anjiyografi laboratuvarına aldı.
Ameliyat yapmadan kasık damarından girilerek, normalde başka amaçla kullanılan özel bir tıkaçla, iki büyük damar arasında bağlantı oluşturan damar başarılı bir şekilde kapatıldı.

ARTIK YÜRÜYEBİLİYOR
Gerçekleştirilen tıbbi operasyonla ilgili bilgi veren Yrd.Doç.Dr. Bekir Serhat Yıldız,hastanın nefes darlığı ve kalp yetmezliği şikayetlerinin gerilediğini belirterek,“Hastaneye geldiğinde sırt üstü bile zor yatan hasta, şimdi rahat bir şekilde yürüyor ve günlük yaşantısına devam ediyor. Tıp literatüründe bu şekilde ve bu büyüklükte aort ve akciğer damarı arasında bağlantı sağlayan damar kapatma işlemi nadir olarak yapılmıştır. Bizim hastamızda yaptığımız işlem yaklaşık 2 santimetre büyüklükte bir PDA’yı kasıktan girerek kapatma işlemidir” dedi.

Yorumlar

erkan emer   -  Bağlantı 8 Ocak 2014, 19:53

dk trumz yusuf hocaya en içten dileklerimle teşekkür ederim ondan ve ekibinden ALLAH RAZI OLSUN… SAYGILARIM LA.ALLAH HEPİNİZİN YARDIMCI SI OLSUN BAŞARILARIN DEVAMIYLA

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı