REKLAMI GEÇ

Löseminin farkına var, kan ver

Löseminin farkına var, kan ver

Dünya Çocukluk Çağı Kanser Günü nedeniyle, farkındalık yaratmak ve donör ihtiyacına dikkat çekmek amacıyla PAÜ Hastanesi poliklinik girişinde stant kuruldu, lösemi hastası çocuklarla pasta kesildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Şubat 2017 Perşembe, 11:43

Etkinliğe Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Erhan Uğurlu, Çocuk Hematoloji Bölümü’nde görevli doktor, hemşire ile tedavi gören lösemi hastası çocuklar katıldı. Açılışta pasta kesildi ve çocuklara lösemi ile ilgili bilgi içeren balonlar dağıtıldı.

Stantta donörlükle ilgili bilgi, broşür ve afişler dağıtılırken, Kızılay’a verilecek üç tüp kan ile donör olunabileceği aktarıldı.

Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Erhan Uğurlu, kanser vakalarının dünyada ve Türkiye’de hızla arttığını belirterek, “Koruyucu önleyici tedavilerin yetersiz olması nedeniyle toplumdaki bireyler yeterince bilinçlendirilmedikleri için yaşam biçimi insanları ister istemez bu sürece doğru sürüklemektedir. Bu yüzden bilinçlendirme faaliyetlerinin kesintisiz sürdürülmesi, koruyucu önlemlerin artırılması ve mücadele edilmesi gerekmektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı