REKLAMI GEÇ

Sağlık Haftası nedeniyle stant kuruldu, sağlıklı yaşama dikkat çekildi

Sağlık Haftası nedeniyle stant kuruldu, sağlıklı yaşama dikkat çekildi

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı 11 sağlık tesisinde “Dünya Sağlık Haftası” nedeniyle kurulan stantlarda, hastaların şeker ve tansiyon ölçümleri yapılarak, beden kitle indeksleri hesaplandı, sağlıklı yaşam konusunda bilgiler verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Nisan 2017 Salı, 16:38

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı hastanelerde hafta nedeniyle sağlıklı yaşama dikkat çekmek adına stantlar kuruldu. Kurulan stantlarda, hastaların şeker, tansiyon ölçümleri yapılarak beden kitle indeksleri hesaplandı. Ayrıca stantta görevli diyetisyen, diyabet eğitim hemşireleri ve sağlık çalışanlarından hastalar sağlıklı beslenme, hastalık riskleri ve stresin insan sağlığına zararları yönünde bilgi alabildiler.

“SAĞLIĞINIZ İÇİN STRESTEN UZAK DURUN”
Denizli Devlet Hastanesi’nde kurulan stantı ziyaret eden Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, stantta ölçüm yaptıran vatandaşlarla sohbet ederek hastalıklardan korunmada ve sağlıklı bir birey olarak kişinin hayatını sürdürmesinde bu ölçümlerin önemli olduğunu söyledi.

Özellikle ailesinde diyabet, kalp, tansiyon gibi rahatsızlıklar bulunan kişilerin ara ara ölçüm yaptırmaları gerektiğinin altını çizen Öztürk, “Bugün 7-13 Nisan Sağlık Haftası nedeniyle Birliğimize bağlı hastanelerde hasta ve hasta yakınlarını bilinçlendirmek ve sağlıklı yaşama dikkat çekmek amacıyla kurduğumuz stantlarımızı ziyarete geldik. Her yıl Dünya Sağlık Örgütü tarafından bir tema belirlenmekte olup bu yılın teması ‘Depresyon’ olarak belirlenmiştir. Depresyon, kişinin daha önce zevk aldığı etkinliklerden zevk alamaması, ilgi kaybı, isteksizlik, kendini değersiz hissetme, karamsarlık, umutsuzluk ve bazen de ölüm düşünceleri ile seyreden, tedavi gerektiren psikiyatrik bir tablodur. Dünya Sağlık Örgütü, günümüzde depresyonun dünya genelinde yaklaşık 350 milyon kişiyi etkilediğinin tahmin edildiğini belirtmektedir. Depresyon, genellikle genç yaşta başlar, bireyin işlevselliğini azaltır ve yeniden ortaya çıkma olasılığı yüksektir. Bu nedenlerle hastalığa bağlı yaşam boyu kaybedilen yıllar açısından önde gelen nedenlerden biridir. Avrupa bölgesinde ruhsal rahatsızlıklara bağlı olarak ortaya çıkan hastalık yükünün %20’sinden depresyonun sorumlu olduğu, bazı ülkelerde ise bu oranın %26’lara kadar çıktığı belirtilmektedir. Ülkemizde depresyona bağlı kaybedilen yaşam yılları erkeklerde %6.4, kadınlarda ise %10.7 düzeyindedir. Bu yüzden Genel sekreterlik olarak Dünya Sağlık Haftası etkinlikleri çerçevesinde stantlarımızda; Bakanlığımızın da bu yıl üzerinde durduğu gibi “Sağlığınız için stresten uzak durun” çağrısı yapıyoruz. Özellikle bu yıl seçilen ana tema depresyon hastalığı ve bunun yanında toplumda çok sık görülen ve önceden alınacak tedbir ve yaşam tarzı değişiklikleriyle hayatımızda risk olmaktan çıkarabileceğimiz diyabet, kardiyo vasküler hastalıklar, sigara bağımlılığı gibi sağlık sorunları hakkında halkımıza yönelik farkındalık çalışmalarını gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı