REKLAMI GEÇ

UMKE ekipleri çığda hayat kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi

UMKE ekipleri çığda hayat kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi

Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri Ornoz Vadisi’nde “Kar-Çığ Eğitimi ve Tatbikatı” gerçekleştirdi. Zorlu koşullarda eğitim yapan 32 kişilik UMKE ekibi, bilgilerini tazeledi, nefes kesen bir tatbikat gerçekleştirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Ocak 2017 Cuma, 11:41

Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri, hayat kurtarma çabasında sürekli hazır olmak için eğitimlerini sürdürüyor.

UMKE ekipleri, bu kez de “Kar-Çığ Eğitimi ve Tatbikatı” gerçekleştirdi. 32 UMKE personelinin katıldığı eğitim ve tatbikat Başkarcı Ornoz Vadisi’nde, zorlu koşullarda gerçekleştirildi.

ÖNCE TEORİK EĞİTİMLER
UMKE ekiplerine önce teorik eğitimler verildi. Kar ve çığ konusunda genel bilgilerin verilmesiyle başlayan eğitimde çığ bölgeleri tespit edildi, çığa karşı can güvenliğinin sağlanması için alınması gereken önlemler, tehlikeye yakalanıldığında kurtulma yolları anlatıldı.

NEFES KESEN TATBİKAT
Teorik eğitimlerin ardından ekipler çığ düşmesi senaryosu üzerinden yaralı arama ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.

Çığ olaylarında gerekli tüm materyallerin kullanıldığı tatbikatta ekipler çığ altında yaralı aradı, bulunmasının ardından ilk müdahaleyi gerçekleştirdi ve güvenli bir şekilde taşımasını yaptı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı