REKLAMI GEÇ

Servergazi TRSM’de yol haritası belirlendi

Servergazi TRSM’de yol haritası belirlendi

Servergazi Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet vermeye başlayan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde düzenlenen toplantıda yol haritası belirlendi. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, merkezde 79 hastanın takibinin yapıldığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Ocak 2017 Pazartesi, 10:17

Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri il Koordinasyon Kurulu toplantısı kısa süre önce hizmet vermeye başlayan Servergazi Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde (TRSM) gerçekleştirildi.

Denizli Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün organize ettiği, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk’ün başkanlığını yaptığı toplantıya kamu kurumlarının temsilcileri katıldı.

Denizli Devlet Hastanesi TRSM Sorumlu Hekimi Psikiyatri Uzmanı Dr. Taner Değirmenci ve Servergazi Devlet Hastanesi TRSM Sorumlu Hekimi Psikiyatri Uzmanı Dr. Erinç Sevinç tarafından merkez ve faaliyetleri ile ilgili bilgilendirme sunumları yapıldı, Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri hizmetlerinin etkin bir şekilde sunulabilmesini amaçlayan yeni kararlar alındı.

DENİZLİ’DE İKİNCİ TRSM
Toplantıda konuşan Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk, 2011 yılında Denizli Devlet Hastanesi bünyesinde açılan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nden sonra Kasım ayında Servergazi Devlet Hastanesi’ne bağlı olarak Denizli’de ikinci merkezi açtıklarını belirterek, “3 katlı ve 550 metre kare alanı bulunan Servergazi Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’mizde 1 psikiyatri uzmanı, 1 psikolog, 1 sosyal hizmet uzmanı, 2 hemşire, 1 tıbbi sekreter, 1 güvenlik, 1 temizlik ve 1 şoförümüz görev yapıyor. Bu Merkezimizde de diğer Toplum Ruh Sağlığı Merkezimiz gibi ağır ruhsal problemi olan hastalara (şizofreni, şizoafektif bozukluk, psikoz) toplum temelli ruh sağlığı modeli çerçevesinde psikososyal destek hizmeti veriliyor” dedi.

HASTALARI TOPLUMA KAZANDIRMAK İÇİN SANATSAL ÇALIŞMALAR
Ayrıca merkezde hastaların takip ve tedavilerinin yürütülmesi planlandığını belirten Öztürk, “Hastaların takip ve tedavilerinin yürütülmesi planlanarak, gerektiğinde evde takip ve tedaviyle hasta- aile eğitimi yapılmaktadır. Hastalarımızı topluma kazandırmak, mesleki, ailesel işlevlerini sürdürmek ve üretkenliklerini arttırmak adına Halk Eğitim Merkezi’nden gelen resim, beden eğitimi, folklor, el sanatları hocalarımız merkeze gelerek hastalarımızla çalışmalar yürütülüyor” diye konuştu.

79 KAYITLI HASTA
Kasım ayında hizmete açılan Denizli’nin ikinci TRSM’si olan Servergazi TRSM’de 79 kayıtlı hasta bulunduğunu ifade eden Öztürk, hastaların 66’sının aktif olarak merkeze geldiğini, 13 hastanın takiplerinin ise evde yapıldığını söyledi.

Öztürk, “Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri, Sağlık Bakanlığımızın faaliyete geçirdiği çok önemli bir sosyal projedir ve ağır ruhsal problemi olan hastaların topluma kazandırılmasında çok önemli bir rolleri vardır. Bu anlamda ilimize ikinci bir Toplum Ruh Sağlığı merkezi’ni kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Denizli halkımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı