REKLAMI GEÇ

Meme kanseri kadınların kabusu

Meme kanseri kadınların kabusu

Son yıllarda daha da yaygınlaşan ve kadınların kabusu haline gelen meme kanserinden korunmak için her kadının yılda en az bir defa tarama yaptırması gerektiği açıklandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Haziran 2017 Pazartesi, 15:02

Servergazi Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uz. Op. Dr. Ali Kadir Değirmenci kadınlarda en sık görülen meme kanserini önlemek için yılda bir kez taramadan geçilerek erken tanıyla hastalığa müdahale edilebileceğini söyledi.

Meme kanserinin kadınlarda görülen kanser türlerinin yüzde 24’ünden ve kanserle ilişkili ölümlerin yüzde 14’ünden sorumlu olduğunu söyleyen Genel Cerrahi Uz. Op. Dr. Ali Kadir Değirmenci özellikle 40 yaş ve üzeri kadınlarda görülme sıklığının daha çok olduğunu belirtti.

Değirmenci, “Meme kanserlerinin yüzde 0,3’ den daha azı 30 yaş öncesi görülürken, yüzde 5’den azı 40 yaşından önce saptanmaktadır. Oysa yüzde 19’u 40-49 yaşları arasında görülmektedir. En büyük risk faktörü elbette kadın olmaktır. Sadece kadın olmak meme kanseri için 100 kat daha fazla risktir. 40 yaşın üzerindeki kadınlarda tarama mamografisi ultrason desteği ve belli durumlarda MR çekilmesiyle birlikte tarama yapılıyor. Risk faktörleri arasında yer alan ve 40 yaş üstündeki her bayanın yılda bir kez sağlık kuruluşlarına gelerek gerekli tetkikleri yaptırması gerekiyor. Böylelikle her 8 kadından birinde olması beklenen meme kanserine karşı erken tanıyla tedaviye başlanabilir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı