REKLAMI GEÇ

“Göreve iade edilmeli”

“Göreve iade edilmeli”

Denizli Tabip Odası Başkanı Meral Alten, Giresun’da yaşanan olayda, hasta yakınını polise şikayet ettiği için açığa alınan doktor için, “Dr. Özlem Yağdıran görevine iade edilmelidir. Sosyal medya hekime karşı yürütülen linç kampanyasına yönelik paylaşımların engellenmesi için gereken yapılmalıdır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Temmuz 2018 Salı, 14:50

Geçtiğimiz günlerde 82 yaşındaki Yusuf Topal’ın Giresun’da bir hastanede polis şiddetine maruz kaldıktan sonra kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesiyle ilgili soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma sonrası polis çağıran doktorun açığa alınması, Denizli Tabipler Odası’nın tepkisini çekti.

Yusuf Topal’ın ailesine başsağlığı dileyen ve üzüntülerini dile getiren Denizli Tabip Odası Başkanı Dr. Meral Alten, “Hasta muayene edilmeden, ilaç yazılması, rapor düzenlemesi kanunlarımıza göre suçtur. Resmi evrakta sahtecilik, kamu kurumu aleyhine nitelikli dolandırıcılık ve görevi kötüye kullanma eylemi olarak tanımlanmaktadır. Bu nedenle hasta yakınına hekimin hastayı görmeden reçete yazmasını istemesi, kanunen suç olup, burada hekimin reçeteyi yazmaması doğru olandır” dedi.

Sağlık Bakanlığı’nın görevi başındaki hekim ve sağlık personelinin çalışmasını engelleyen, hakaret ve şiddet uygulayan hasta ve yakınlarına karşı güvenlik güçlerinden yardım isteme sistemi olan ‘beyaz kod’ uygulaması başlattığını hatırlatan Alten, “Nitekim Giresun’da da hasta yakını 08.45’te polikliniğe gelmiş, kendisine hasta olmadan kanunlara göre ilacın yazılamayacağı belirtilmiş, saat 11.00’de hasta yakınıyla iletişim sonlandırılamayınca ‘beyaz kod’ işleme konulmuştur. Sistemin işlemesi sonucu sağlık merkezine gelen polis ekipleri Yusuf Topal’ı dışarıya çıkarmıştır. Sağlık merkezi dışında gelişen olaylara hekimin ilişkisi olmamaktadır” diye konuştu.

Yasa ve mevzuatların emrettiği kuralları uygulayan meslektaşları için sosyal medyada linç kampanyası başlatılmasını eleştiren Alten, “Sosyal medyada hekime karşı başlatılan linç kampanyasına yönelik paylaşımların engellenmesi için gereken yapılmalıdır. Sağlık Bakanlığı, kendi koyduğu yasa ve mevzuatı uygulayan hekimini açığa alarak cezalandırmıştır. Dr. Özlem Yağdıran görevine iade edilmelidir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı