REKLAMI GEÇ

Hastanelerde yeni düzenlemeler

Hastanelerde yeni düzenlemeler

Denizli ve Servergazi Devlet hastanalerindeki patoloji ile diyaliz merkezinin taşınmasıyla yeni birimlere yer açıldı, iki sağlık kurumundaki yatak kapasitesi artırıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Eylül 2015 Cuma, 10:19

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, Denizli genelinde sağlık hizmetlerinin büyük bir kısmının verildiği kamu hastanelerinde, sıkıntıların başında bina yetersizliği ve buna bağlı olarak yatak kapasitesi konusunun geldiğini ifade etti.

denizli-ddh-diyaliz-pataloji-ic

Denizli Devlet ve Servergazi Devlet hastanelerinin fiziki alan yetersizliği sorununun bazı birimlerin hastane dışına taşınması ile çözüme çözüldüğünü kaydeden Öztürk, “Denizli, dar alanda sağlık hizmeti vermekte olan bir il. Toplamda kamu hastaneleri olarak 1.536 yatağımız var. İl merkezinde Denizli Devlet Hastanesi 788 yatak, Servergazi Devlet Hastanesi 304 yatak olmak üzere 1.092 yatakla hizmet veriyoruz. Denizli Devlet Hastanemiz yüzde 92, Servergazi Devlet Hastanemiz de yüzde 82 doluluk oranında çalışan birer hastanemiz” dedi.

Diyaliz merkezi ve patoloji birimlerinin taşınmasıyla boşalan yerlere ek poliklinik odaları ve daha önce bu hastanelerde olmayan yeni bölümler açıldığını belirten Öztürk, Denizli Devlet Hastanesi’nde diyaliz merkezinin yerinde 22 yataklı 2. seviye erişkin yoğun bakım ünitesi açıldığını, patoloji birimlerinin eski yerlerinde de 25 yataklı AMATEM ve psikiyatri servisinin faaliyete geçtiğini, Servergazi Devlet Hastanesi’nde ise patoloji biriminin yerine mikrobiyoloji merkezinin taşındığını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı