REKLAMI GEÇ

Denizli’de ilk reflü ameliyatı yapıldı

Denizli’de ilk reflü ameliyatı yapıldı

Denizli’de ilk reflü ameliyatı, PAÜ Hastaneleri’nde yapıldı. Ameliyat olan iki hasta, bir gün hastanede kaldıktan sonra taburcu oldu.

/ DENİZLİHABER / 15 Nisan 2008 Salı, 00:00

Bir mide rahatsızlığı olarak bilinen reflü hastalığı için artık Denizli’de de ameliyat yapılabiliyor. PAÜ Hastaneleri Genel Cerrahi Kliniğinde, iki reflü hastasına, kapalı ameliyat yapıldı. Denizli’de ilk kez yapılan bu ameliyatlar ile bir yılı aşkın süredir reflü şikayetleri nedeni ile ilaç tedavisi olan Ebru Özdemir ve Şükriye Koralay, sağlıklarına kavuştu.

Hastalar, ameliyat sonrası bir gün hastanede kaldıktan sonra taburcu oldu. Ameliyatları gerçekleştiren Doç. Dr. Koray Tekin gastroözofageal reflü hastalığının toplumda çok yaygın olduğunu ve bu hastalığın diğer sindirim sitemi hastalıkları ile çoğu zaman karıştırıldığı için tanı konmasında gecikmeler olabildiğini belirtti. Tekin, tipik olarak ağza ekşi acı su gelmesi ve göğüs kemiği arkasında yanma hissi gibi şikayetler ile kendini gösteren reflü hastalığı için bu konuda özelleşmiş klinikler olduğunu ve bu gibi şikayeti olan hastaların bu reflü merkezlerine başvurmalarını önerdi. Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri’ndeki reflü merkezinin bir süredir teşhis ve tedavi hizmetlerini sürdürdüğünü belirten Doç. Dr. Tekin, bu konuda bilgi almak isteyen hastaların (258) 444 0 728 ( 2039 veya 2462) telefon numarası ya da paugcreflu@hotmail.com elektronik-posta adresi aracılığı ile “Pamukkale Üniversitesi Reflü Merkezi” ne ulaşabileceklerini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı