REKLAMI GEÇ

Denizli’de ilk

Denizli’de ilk

Denizli’nin ilk ‘Çocuk Nöroloji Polikliniği’ Denizli Devlet Hastanesi’nde açıldı. Nörolojik hastalığı olan 0-15 yaşındaki çocukların tedavisi artık Denizli’nin ilk çocuk nöroloji uzmanı olan Doç Dr. Akgün Ölmez’e emanet.

/ DENİZLİHABER / 21 Nisan 2010 Çarşamba, 15:23

Denizli Devlet Hastanesi’nde yenilik ve ilklere imza atılmaya devam ediliyor. Çocuk Hematolojisi, Çocuk Psikiyatrisi, Çocuk Kardiyolojisi gibi yan dal branşlarının hizmet vermeye başlamasının ardından hastane şimdi de ülke genelinde ve Denizli’de eksikliği hissedilen çocuk nörolojisi alanında önemli bir açığı kapatıyor.

Çocuklarda nörolojinin az bilinen bir uzmanlık dalı olduğunu belirten Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Akgün Ölmez, beyinle ilgili çocukluk çağı hastalıklarında erken teşhisin önemine dikkat çekerek, ailelerin bu konuda uyanık olması gerektiğine belirtti. Doç. Dr. Akgün Ölmez şunları söyledi: “Eğer 0–15 yaş arası çocuklarda zamanında oturma, yürüme ve konuşma olmuyorsa, gevşeklik ve baş tutamama gibi gelişim gerilikleri mevcutsa mutlaka bir çocuk nörologuna başvurulmalıdır. Ayrıca zekâ geriliği, kas hastalıkları, serebral palsi, epilepsi, havale, uzun süreli baş dönmesi ve baş ağrısı gibi hastalıkların tedavisi için de bir çocuk nöroloji uzmanına başvurulabilir. Bu hastalarda altta yatan sebeplerin ortaya çıkması için ayrıntılı bir nörolojik muayene ve hikâyenin değerlendirilmesi kadar çeşitli testlerin de uygulanması gerekir. Özellikle çocukluk çağında epilepsisi olan hastalarımızın takiplerinde gerekli olan EEG çekimleri kliniğimizde yapılmaktadır” dedi.

DOÇ. DR. AKGÜN ÖLMEZ KİMDİR?
08.11. 1973 tarihinde Adana/Kozan’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Adana’da tamamladı. 1997 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden (İngilizce) mezun oldu. 1997–2002 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimi aldı. 2003–2006 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Çocuk Nörolojisi Anabilim Dalı’nda yan dal eğitimi yaptı. 2004 yılında Almanya’da genetik alanda çalışmalar yaptı. 2007 yılında Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yardımcı doçent, 2009 yılında doçent unvanı aldı. 26 Mart 2010 tarihinden bu yana Denizli Devlet Hastanesi’nde görev yapmaktadır. Çok iyi düzeyde İngilizce bilmektedir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı