REKLAMI GEÇ

Denizli’de mide gribi hastalığı yayılıyor ama

Denizli’de mide gribi hastalığı yayılıyor ama

Denizli’de önce çocuklarda başladı, ardından yetişkinlere sıçradı. Mide bulantısı, kusma, ishal ve kısmen ateş. Vatandaş adını bile koydu. Mide Gribi!. Ama İl Sağlık Müdürlüğü verilerine göre kentte herhangi bir salgın yok, hatta bulaşıcı hastalık vakaları, mevsim normallerinin çok çok altında.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Aralık 2017 Perşembe, 18:11

Denizli’de son haftalarda sıkça görülmeye başlayan bulaşıcı bir hastalık vatandaşın dilinde. Mide bulantısı, kusma, ishal ve kısman ateş. Kısmen ateş diyoruz, keza bu diğer enfeksiyonlara göre vakaların büyük çoğunluğunda ateşe yol açmıyor. Ortalama 2-3 gün sürüyor. Hastalık önce mide huzursuzluğu, ardından halsizlik ve bulantı, hemen ardından ise ishalle birlikte seyrediyor.

Denizli’de önce okul öncesi, ilk ve orta dereceli okul çağındaki çocuklar ardından yetişkinlerde görülmeye başlandı. Yoğun iştahsızlık, aşırı kusma ve ishal nedeniyle özellikle çocuk yaştaki hastalar soluğu hastanelerin acil servisinde alıyor. Vatandaş adını bile koydu. Mide Gribi!..

Ancak İl Sağlık Müdürlüğü’ne göre Denizli’de böyle bir salgın yok. Bulaşıcı hastalık, teknik olarak salgın denilebilecek seviyede değil ve hatta kayıtlara bakıldığında mevsim normallerinin çok çok altında.

İnternette kısa bir gezinti yaparak mide gribi adı verilen bu hastalıktan korunma ve basit yöntemlerle hastalıkla mücadele yöntemlerini bulabilirsiniz. Son zamanlarda çok fazla duyduğumuz bu bulaşıcı hastalığa bir virüs yol açıyor. “Norwalk-like virus” olarak bilinen ve calicivirus olarak adlandırılan bir virüs grubunun üyesi olan bu virüs mideye yerleşiyor. Mide ve bağırsakları etkileyen bir enfeksiyona yol açan virüsle halk arasında Mide Gribi olarak bilinen gastroenterit hastalığına yol açıyor.

Son zamanlarda Denizli’de sayısı git gide artan hastalıkla ilgili İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, kamu hastanelerinin kayıtlarını incelettiklerini, fakat hastalığın salgın boyutunda olmadığını söyledi. Denizilhaber.com’a açıklama yapan Öztürk, mide bulantısı, ishal, kusma gibi hastalıkların mevsim normallerinin çok çok altında seyrettiğini aktardı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı