REKLAMI GEÇ

Denizli’de yoğun bakım yatağı 180’e çıktı

Denizli’de yoğun bakım yatağı 180’e çıktı

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Berna Öztürk, sıkıntının yaşandığı yoğun bakım ünitelerindeki yatak sayısını yüzde 25 arttırak 180’e çıkardıklarını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Ağustos 2015 Çarşamba, 09:01

Ramazan ÇETİN /DENİZLİ, (DHA)

Geçen Ocak ayında göreve gelen Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, aradan geçen 8 aylık dönemde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Dr. Öztürk, birçok ilde bulunmayan radyoterapi merkezi, yanık ünitesi, yenidoğan yoğun bakım ünitesi, nükleer tıp merkezi gibi özellikli birimlerin Denizli’de mevcut olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“İl geneli erişkin yoğun bakım yatak sayısını 38 arttırdık. Denizli Devlet Hastanesi’nde Çocuk İzlem Merkezi (ÇİM), Kardiyopulmoner Rehabilitasyon Merkezi, 25 yataklı AMATEM ve Psikiyatri Servisi ile Ev Hemodiyalizi hizmetlerini başlattık. Çivril Devlet Hastanesi’ne 4 yataklı fizik tedavi ünitesi açarak çevre ilçelerdeki fizik tedavi hastalarımızın il merkezine gelmeden tedavi olmalarını sağladık. Yine Denizli Devlet Hastanesi yerleşkesinde açılan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ile birlikte 90 ünitle Denizli halkına hizmet veriyoruz. Ayrıca inşaatı devam eden Tavas Devlet Hastanesi çok yakında hizmete girecek. Çameli ve Çivril’de de yeni hastane inşaatları tüm hızıyla devam etmektedir.”

Denizli’de yoğun bakım ünitelerinde yaşanan sıkıntısını gidermek için yatak kapasitesi artırımına gittiklerini de ifade eden Dr. Öztürk, “Birliğimize bağlı hastanelerde yoğun bakım yatak sayısı 2014 yılında 142’ydi. Yılbaşından bu yana yaptığımız çalışmalar sonucunda Denizli Devlet Hastanesi’ne 22 yataklı ikinci seviye erişkin yoğun bakım ünitesi, Tavas Devlet Hastanesi’ne 4, Çivril Devlet Hastanesi’ne 6, Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne 6 yataklı birinci seviye erişkin yoğun bakım ünitelerini hizmete açarak kapasitemizi yüzde 25 artırdık. Böylelikle 180 yoğun bakım yatak sayısına ulaştık” dedi..

Yıl sonuna kadar hayata geçirilecek projelerden de söz eden Öztürk, “Denizli Devlet Hastanesi’nde Radyoaktif İyot Merkezi, prematüre yeni doğanlarda görme bozukluklarının tanı ve tedavisine yönelik ROP Tanı ve Tedavi Merkezi, Acıpayam ve Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi Palyatif Bakım Merkezi, Servergazi Devlet Hastanesi’nde ikinci seviye erişkin yoğun ünitesi, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ile Buldan’da Uyku Laboratuvarı’nı 2015 yılı sonuna kadar hizmete sokmayı planlıyoruz” diye konuştu.

 

 

 

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı