REKLAMI GEÇ

Denizlili annelerin doğum tercihi

Denizlili annelerin doğum tercihi

TÜİK’in araştırmasına göre, Denizli’de ikamet eden anneler doğumu da Denizli’de yapıyor. Bu sonuç, annelerin yaşadığı kentteki hastanelere güvendiği anlamı taşıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Mayıs 2017 Salı, 12:00

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ikamet edilen il ve 2016 yılında doğumun gerçekleştiği ile bakıldığında, ikamet ettiği ilde doğum yapan anne oranını açıkladı.

İkamet ettiği ilde doğum yapan anne oranında yüzde 96.4 ile Kayseri ilk sırayı alırken, bu oran Denizli’de yüzde 95.5 olarak gerçekleşti. Denizli de bu rakam ile Türkiye ikinciliğini elde etti.

TÜİK’ten yapılan açıklamada, “İkamet edilen ildeki sağlık koşullarının elverişsiz olması, gebelikte yaşanan anne ve bebekle ilgili sorunlar, ikamet edilen ilçe, belde ya da köyün komşu ile olan yakınlığı, aile veya akrabaların yanında doğum yapmak istenmesi gibi nedenler ile anneler, ikamet ettikleri ilden farklı bir ilde doğumlarını gerçekleştirebilmektedir” denildi.

Denizli’de ikamet eden annelerin yaşadığı kentte doğum yapmayı tercih etmesi, Denizli hastanelerine güvendikleri ve hastanelerin donanımlarının yeterli olduğu anlamına geliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı