REKLAMI GEÇ

Dişhekimleri: Taşeron ölümdür, yasaklansın

Dişhekimleri: Taşeron ölümdür, yasaklansın

Denizli Diş hekimleri Odası Başkanı Musa Akyol, taşeronlaşmayla ilgili gündemde olan yasa tasarısının taşeron dişhekimi, hemşire, eczacı, sosyal hizmet uzmanı, radyoloji teknisyeni, laborant çalıştırılmasının önünü açacağını söyledi.  

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 13 Haziran 2014 Cuma, 16:01

Denizli Diş hekimleri Odası Başkanı Musa Akyol, düzenlediği basın toplantısında, Bakanlar Kurulu tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilen tasarıyla sağlıkta taşeronlaşmanın önünün açılacağını ileri sürdü.

Diş hekimleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Gürsel, Denizli Tabip Odası Yönetim Kurulu üyeleri Oğuz Peker, Simay Kaya ve İsmail Sancak, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği’nden Ahmet Ozan’ın da hazır bulunduğu basın toplantısında, “İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” olarak hazırlanan ve kamuoyunda “Torba Yasa” olarak bilinen düzenlemeyle ilgili tepkiler dile getirildi.

Diş hekimleri Odası Başkanı Musa Akyol, tasarıya göre, yeterli nitelik ve sayıda personel olmaması durumunda asıl iş için hizmet alım ihalesine çıkılabileceğine işaret ederek, “Böylece başta hastaneler olmak üzere, tüm kamu kurumlarında doğrudan taşeron hekim, diş hekimi, hemşire, eczacı, sosyal hizmet uzmanı, radyoloji teknisyeni, laborant hatta öğretim üyesi çalıştırılabilecektir. Yasa taşeron işçilerin kadro ve iş güvencesine dair temel umudu müvazaa tespitini uzatarak zorlaştırmaktadır. Yasa ile birlikte sağlık çalışanları açlık sınırı altında, sendikasız bir şekilde çalıştırılmaya devam edecek, iş güvencesinden mahrum kalacaktır” dedi.

TEPKİLERİMİZ DEVAM EDECEK
Yasanın TBMM’sinde görüşülmeye başlandığında tepkilerin daha sert olacağını ifade eden Akyol, “Yasa değişikliği ile ilgili tepkilerimiz basın açıklaması ile sınırlı kalmayacak. Yasa tasarısı TBMM’ye geldiğinde alanlarda olacağız. Yasanın meclisten geçmemesi için mücadelemiz devam edecektir. Taşeron sistemi ölümdür, yasaklansın” diye konuştu.

AVRUPALI HEKİMİN 18 SAATTE YAPTIĞINI BİZ 8 SAATTE YAPIYORUZ
Dünya Diş Hekimleri Birliği’nin (FDI) bir araştırmasını basın mensupları ile paylaşan Akyol, “Avrupalı bir hekimin 18 saatte yaptığı, herhangi bir tedavi yöntemini Türkiye’de 8 saatte yapıyoruz. Çünkü performansa dayalı ücretlendirme sistemi bizleri bu duruma itti. Tabi bunun sonucunda da bir takım sağlık sorunları da doğabiliyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı