REKLAMI GEÇ

Dışkı tutamama rahatsızlığına pil tedavisi

Dışkı tutamama rahatsızlığına pil tedavisi

53 yaşındaki Kaniye Küsek, dışkı tutamama rahatsızlığı ile PAÜ Hastaneleri’nde tedavi oldu. Küsek, uygulanan pil tedavisi ile eski sağlığına kavuştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Ağustos 2018 Perşembe, 15:24

53 yaşındaki Kaniye Küsek, yaşamını olumsuz yönde ve ciddi etkileyen dışkı tutama yakınmasından, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Ağrı Kliniği’nde Prof. Dr. Ercan Lütfi Gürses tarafından uygulanan pil tedavisi ile kurtularak eski konforuna kavuştu.

PAÜ Hastanesi Algoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ercan Lütfi Gürses hasta ile ilgili şu bilgileri verdi: “Travma sonrası gelişen omurga hasarına bağlı dışkı tutamama yakınması başlayan 53 yaşındaki hastamız bugüne kadar uygulanan tedavi yöntemlerinden yarar görmemişti. Algoloji (ağrı) kliniğimize başvurusunun ardından yaptığımız incelemeler sonrasında, hastamıza pil tedavisi uygulamaya karar verdik. Tedavinin ilk aşamasını oluşturan test döneminde hastamızın yakınması tamamen ortadan kalktı. Bunun üzerine hastamıza kalıcı pil yerleştirdik. Pil tedavisi ardından eski hayat konforuna ulaşan hastamız, şimdi daha sağlıklı ve mutlu” dedi.

Tedavide; destek ve beslenmenin düzenlenmesi, ilaçlar, fizik tedavi ve farklı ameliyat yöntemleri uygulanabileceğini belirten Dr. Gürses, “Tedavi, iki aşamada gerçekleştirilir. İlk aşama test sürecidir. Bu aşamada hastanın yakınmalarında %50’den fazla düzelme sağlandığı görülürse, ikinci aşamada kalıcı pil yerleştirilerek tedavi tamamlanmaktadır.Ancak uygulanan tüm tedavi yöntemlerine rağmen hasta, bu sorunla yaşamak zorunda da kalabilmektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı