REKLAMI GEÇ

Eczacılara Baba tavsiyesi

Denizli’deki eczacılar, finans eğitiminden geçti. Denizlili eczacılara, uzman Halil Baba tarafından finans eğitimi verildi. Baba, “Bu dönemde dikkat edin, açık vermeyin” dedi.

/ DENİZLİHABER / 30 Mayıs 2007 Çarşamba, 00:00

Denizli’deki eczacılar, finans eğitiminden geçti. Denizli Eczacı Odası ve EDAK Ecza Kooperatifi’nin, bölgedeki tüm eczacılara yönelik düzenlediği, ‘Finansal ilkeler eğitimi’, 80. Yıl Öğretmen Evi’nde verildi. EDAK Ecza Kooperatifi Satın alma İlaç Grup Şefi Halil Baba’nın verdiği eğitimde, eczacılara; ödeme araçları, fatura ve irsaliye, amortisman, kanunen kabul edilen ve edilmeyen giderler, mal alım kriterleri, nakit akışı, net işletme sermayesinin önemi ve kredi analizleri konularında bilgi verildi. Eczacılara tavsiyelerde de bulunan Baba, “Eczacılarımız malı uygun vadede almalı. Malı alırken, nakdi ıskontosunun dışında, malın vadesine ve miadına da bakılmalı. Mal, reçete gücüne göre alınmalı. En önemlisi de karınızı doğru zamanda realize etmeniz için nakit akışını iyi düzenlemelisiniz. Satıştan çok, ‘Nasıl kar edebiliriz’i düşünmelisiniz”. Bu dönemde açık vermemeye dikkat edin” dedi.

İzmir, Manisa, Muğla ve Antalya’dan sonra Denizli’deki eczacılara yönelik olarak verilen ‘Finansal ilkeler eğitimi’, Gaziantep, Adana ve Mersin’de de gerçekleştirilecek. Seminerler dizisi, Mayıs ayı sonuna kadar tamamlanacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı