REKLAMI GEÇ

“Emzik kullanmayın”

“Emzik kullanmayın”

Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Güneri İmren, emzik kullanmanın bebeklerde olumsuz sonuçlara yol açabileceğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 25 Mayıs 2010 Salı, 16:28

Uzun süre emzik kullanan çocukların diğerlerine nazaran daha fazla konuşma güçlüğü çektiğini dile getiren Dr. Güneri İmren, annelerin bebeklerin ağlamasını önlemek, seslerini keserek kafalarını dinlemek için sık sık ağızlarına emzik vermesinin sakıncalı olduğunu belirtti.
İmren, “Bebeği ağlayan ve huzursuzlaşan bir annenin çoğu zaman ilk yaptığı şey emzik vermektir. Fakat masumca yapılan bu hareket, ileride bağımlılığa dönüşebilir, anne sütünün emilmesini engelleyebilir. Bağımlılığa dönüşen emzik kullanımı, çocuklarda hem fiziksel hem de ruhsal sorunlara neden olur. Emzik kullanan çocuklarda, uzun süre emzik kullanmaya bağlı olarak gelişen diş-damak sorunları, konuşma gelişiminde etkilenme, iletişim ve sosyal gelişimde olumsuzluk gibi sonuçlar görülür. Bebeklerin dillerinin gelişimini geciktirebilir. Ayrıca annelerin, bağımlılık acısından dikkat etmeleri gereken nokta; bebeklerinin gergin, sinirli ve huzursuz olduğu anlarda emziği susturmak için tek çare olarak görmemeleridir. Anne-babalar, bebeği sakinleştirmek için müzik dinletmek, şarkı mırıldanmak, kucağa alıp onunla konuşmak gibi yöntemler de geliştirmelidirler” dedi.

Pek çok enfeksiyonun bulaşmasında temiz olmayan emziklerin rol oynadığını söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Güneri İmren, bağımlılığa dönüşen emzik kullanımının çocuklarda orta kulak iltihabı riskini artırdığını, ağız ve diş yapısını bozduğunu belirtti. İmren, annelerin bebeklerine emzik kullandırmalarının bebeklerde yaşamları boyunca oluşabilen zararlara yol açabileceğine vurgu yaparak, çocuklarına emzik kullandırmamaları gerektiğini dile getirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı