REKLAMI GEÇ

ENGELLİLER DİŞ TARAMASINDAN GEÇTİ

ENGELLİLER DİŞ TARAMASINDAN GEÇTİ

Ağız ve Diş Sağlığı Haftası’nda bakım ve rehabilitasyon merkezinde kalan engellilere diş taraması yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Kasım 2017 Perşembe, 12:01

Denizli Sağlık Müdürlüğü ve Aile ve sosyal Politikalar Müdürlüğü ortak projesi kapsamında, Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan engellilere diş taraması yapıldı. Kontroller, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleşti.

Sağlık Müdürlüğü tarafından görevlendirilen diş hekimi Ahmet Yavuz Özkaya tarafından önce diş ve ağız sağlığının korunmasına yönelik eğitim verildi ardından gezici diş tarama aracında 40 kişi muayeneden geçti. Araca gelmek istemeyen 12 engellinin de ayağına gidildi ve taramaları gerçekleştirildi. Muayneler sonrasında engellilere diş macunu ve fırçası dağıtıldı.

İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk yaptığı açıklamada, “Ağız Bakımı ve Diş Sağlığı, üzerinde önemle durulması gereken bir konudur. Çünkü hastalıklardan korunmak için ağız bakımı çok iyi yapılmalıdır. Biz de bu bilinçle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz ile birlikte Merkezde kalan kadınlarımıza yönelik Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası’ nedeniyle bir eğitim ve diş tarama programı düzenledik. Engelli Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bulunan engelli vatandaşlarımızı diş taramasından geçirdik, diş macunu ve diş fırçası hediye ettik. Merkezde kalan engellilerimize yönelik daha önce de yerinde sağlık hizmeti konusunda farklı programlarımız, hekim görevlendirmelerimiz olmuştu. Bundan sonra da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile birlikte engellilerimize yönelik sağlık çalışmalarımız, programlarımız devam edecek” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı